Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 11:03

"Άννα Καρένινα" σήμερα από την ΚΛΠ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεχίζει τις προβολές της την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με την ταινία Άννα Καρένινα.

Το κλασικό μυθιστόρημα του Τολστόι γνωρίζει μια νέα, πιο σύγχρονη διασκευή για τη μεγάλη οθόνη. Μετά τη Γκρέτα Γκάρμπο, τη Βίβιαν Λη και τη Σοφί Μαρσό στον κύριο ρόλο, τώρα ήρθε η σειρά της Κίρα Νάιτλι να ενσαρκώσει αυτή τη μυθική γυναίκα, υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Τζο Ράιτ

Παίζουν ακόμα: Τζουντ Λο, Άαρον-Τέϊλορ Τζόνσον

Οι νικητές που κερδίζουν 2 μονές προσκλήσεις είναι οι οι Γεώργιος Λ. και Σοφία Θ. οι οποίοι και θα ειδοποιηθούν για το πως θα παραλάβουν τις προσκλήσεις τους.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η έντονη έλξη, το πάθος και η αληθινή αγάπη μεταξύ της Άννα Καρένινα και του Βρόνσκι αναπαρίστανται γλαφυρά με κοντινά πλάνα προσώπων, με σκηνές από μπαλέτα και χορούς ακόμη και με χορογραφημένες κινήσεις κάποιων προσώπων. Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες φθάνουν στο σημείο να ξεπεράσουν τα όρια και να παραβιάσουν τις συμβατικότητες της στενής αριστοκρατικής κοινωνίας προκαλώντας διάφορα σχόλια εναντίον τους.

Ο Τζο Ράιτ, γνωστός για τις εμπνευσμένες του μεταφορές μυθιστορημάτων, χρησιμοποιεί πολλά τεχνάσματα μέσα στην προσπάθειά του να μετουσιώσει όλο το συναισθηματισμό και την εσωτερική θύελλα του ιππότη Βρόνσκι και της σαγηνευτικής Άννα Καρένινα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σκηνή του πρώτου χορού που χορεύουν οι δύο ερωτευμένοι μετά τη γνωριμία τους.

Η Άννα Καρένινα αστραφτερή μέσα σε μια μαύρη τουαλέτα, σαν μαύρος κύκνος, αφήνεται ολοκληρωτικά στα χέρια του Βρόνσκι που κατευθύνει το χορό με τέτοια μαεστρία όπως κατευθύνει τα άλογά του. Η Κίρα Νάιτλι είναι εκφραστικότατη στο ρόλο της τρελά ερωτευμένης μοιχαλίδας που την κατατρώνε οι τύψεις και η ζήλεια. Ο Τζουντ Λο έχει εισχωρήσει ολοκληρωτικά στο ρόλο του απατημένου συζύγου ενώ το πρόσωπο όπως και η ερμηνευτική ικανότητα του Άαρον-Τέιλορ Τζόνσον αποδίδει άψογα το χαρακτήρα του Βρόνσκι.

Η «Άννα Καρενίνα» του Τζο Ράιτ αποτελεί μια πρωτότυπη και μοναδική κινηματογραφική απόδοση του ομώνυμου βιβλίου. Μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε. (clickatlife.gr)