Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 17:09

"Η ζωή του Πι" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προσφέρει στους φίλους της μικρούς και μεγάλους την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας μια παραμυθένια περιπέτεια.

Η ζωή του Πι του Ang Lee

βραβευμένη με 4 Όσκαρ (σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, μουσικής και οπτικών εφέ)

Διάρκεια 127'

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "ΠΙ" και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

Η κινηματογραφική μεταφορά από τον Ανγκ Λη του μπεστ-σέλερ μυθιστορήματος του Γιαν Μαρτέλ, «Η Ζωή του Πι», διαθέτει μια εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο φιλοσοφικό και το θεμελιωμένο, μετατρέποντας την σε μια από τις καλύτερα γραμμένες και σκηνοθετημένες ταινίες της χρονιάς.

Το στόρι, δομημένο ως μια σειρά από αναδρομές στο παρελθόν, βρίσκει έναν μεσήλικα ονόματι Piscine Molitor `Pi` Patel να αφηγείται σε έναν μυθιστοριογράφο τα γεγονότα της επιβίωσης του πάνω σε μια σωσίβια λέμβο, στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού, μαζί με μια τίγρη της Βεγγάλης. Από τα χέρια του Ανγκ Λη, η ταινία είναι απλά εκπληκτική. Η απίστευτη CGI τεχνολογία επιτρέπει στην τίγρη να εμφανίζεται δίπλα-δίπλα με τον νεαρό Pi, καθώς παλεύουν για την επιβίωση ενάντια στις πιθανότητες.

Κάθε σκηνή είναι πανέμορφα σκηνοθετημένη διαθέτοντας απίστευτη φωτογραφία. Η απεικόνιση του Ειρηνικού Ωκεανού, με σκηνές που εικονίζουν τη μαινόμενη δύναμη της φύσης, αλλά και σκηνές απόλυτης ησυχίας και ηρεμίας, σου προκαλεί δέος. Ηλιοβασιλέματα, εμφάνιση απειλητικών και μη ζώων και θαλασσίων πλασμάτων, ο νυχτερινός γεμάτος άστρα ουρανός να καθρεφτίζεται στη θάλασσα και άλλα πολλά συμβάλλουν στα μαγευτικά και εντυπωσιακά εφέ της ταινίας. Το σημαντικότερο όμως, περά από τη σκηνοθετική ματιά του Lee και την εκθαμβωτική χρήση του CGI, είναι ότι το οπτικό θέαμα δεν αποτελεί μόνο απόλαυση για τα μάτια, άλλα θα καταστεί προφανές ότι όλα όσα βλέπουμε είναι ένα περίπλοκο μέρος του πλαισίου της αφήγησης.

Γιώργος Δαβίτος (Cine.gr)

Για τα παιδιά η είσοδος θα είναι ελεύθερη,αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικα