Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 14:07

"Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο" από την ΚΛΠ-Κερδίστε προσκλήσεις

H Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας παρουσιάζει την ταινία Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο, του Φρανσουά Οζόν.

Φαμπρίς Λουσινί, Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Εμανουέλ Σενιέ, Ντενί Μινοσέ, Ερντ Ούμχαουερ

Βραβείο FIPRESCI Φεστιβάλ Τορόντο

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας & Σεναρίου Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν

Διάρκεια 105'

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "ΘΡΑΝΙΟ" και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

Ένα 16χρονο αγόρι προσπαθεί να τρυπώσει στο σπίτι ενός συμμαθητή του, για να εμπνευστεί να γράψει για την εργασία του στο σχολείο. Εντυπωσιασμένος από το ιδιότροπο αλλά χαρισματικό αγόρι, ο δάσκαλος του επαναπροσδιορίζει τη διάθεση του για διδασκαλία, αλλά η εισβολή προκαλεί μια σειρά από ανεξέλεγκτα γεγονότα.

Ένα σκοτεινό, χαμηλών τόνων δημιούργημα του Francois Ozon, ο οποίος αξιοποιώντας το εξαιρετικό κείμενο του Juan Mayorga μελετά με αριστοτεχνικό τρόπο την γοητεία της χειραγώγησης.

Μέσα σε ένα περίκλειστο μικρόκοσμο ο σκηνοθέτης ρίχνει μια διατροφική και ηδονοβλεπτική ματιά στην καθημερινότητα της γαλλικής μεσοαστικής τάξης τα στερεότυπα και τις νευρώσεις της.

Με εξαιρετικές εναλλαγές ανάμεσα σε ιστορίες που εκτυλίσσονται παράλληλα, ο θεατής καλείται να παλέψει για να κρατήσει το νήμα ανάμεσα στο αίτιο και το αιτιατό.

Να παρακολουθήσει την πορεία του Πυγμαλίωνα αλλά και του Ιάγου.

Ο σκηνοθέτης καθοδηγώντας με δεξιοτεχνία τους ερμηνευτές μεταξύ των οποίων και την εξαιρετική , όπως πάντα Kristin Scott Thomas κατορθώνει να δώσει ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα κινηματογραφική παραγωγή.

Μια ταινία που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι οποίοι έχουν την διάθεση να κοπιάσουν, ακολουθώντας το νήμα της αφήγησης, σ' ένα διανοητικό παιγνίδι χειραγώγησης όπου τα όρια ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα ξεθωριάζουν όλο και περισσότερο όσο η αφήγηση προχωρά!