Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 00:12

Η ΚΛΠ παρουσιάζει την ταινία "Αγάπη"-κερδίστε προσκλήσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας παρουσιάζει: την Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας το αριστούργημα του Μίκαελ Χάνεκε "Αγάπη".

Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2012

με τους Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Εμανουέλ Ριβά, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αλεξάντρ Ταρόντ, Γουίλιαμ Σίμελ

Στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας και την ένδειξη "ΑΓΑΠΗ" και μπείτε στην κλήρωση για δύο μονές προσκλήσεις.

Υπόθεση:

O Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) και η Αν (Εμανουέλ Ριβά) είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει περάσει τα ογδόντα. Είναι καθηγητές μουσικής που έχουν πια αποσυρθεί. Η κόρη τους (Ιζαμπέλ Ιπέρ), η οποία είναι επίσης μουσικός, μένει με την οικογένειά της στο εξωτερικό. Μια μέρα η Αν θα βιώσει ένα δυσάρεστο γεγονός, το οποίο θα θέσει σε δοκιμασία την αγάπη που ενώνει το ζευγάρι.

Ακόμη ένα αριστούργημα από τον Haneke!

Ο δημιουργός Haneke φτάνοντας πλέον σε φάση πλήρους δημιουργικής ωριμότητας, αλλά και με αξιοπρόσεκτα αποθέματα δημιουργικότητας, μας δείχνει με το δάκτυλο την μελλοντική προσωπική μας διαδρομή. Βασική ιδέα της πλοκής της ταινίας είναι η ανθρωπινή πορεία προς τον θάνατο μέσα από την φθορά, όπως αυτή προκύπτει στους «προνομιούχους» πολίτες σε ευημερούσες δυτικές κοινωνίες. Σε αυτήν την κραυγαλέα πλέον μειοψηφία των τυχερών συνανθρώπων μας που έχουν την ευλογία να εξοντώσουν το προσδόκιμο ζωής σε συνθήκες ευμάρειας. Μέσα σε έναν τέτοιο συνειδητά αποστειρωμένο περίγυρό ο Haneke κάνει κινηματογράφο υψηλής αισθητικής αξίας, δημιουργεί μια εξαιτερική εσωτερικότητα στην ταινία του, μέσα σε ένα απόλυτα περιοριστικό περιβάλλον που περικλείεται από τους χώρους ενός διαμερίσματος στο κέντρο του Παρισιού.

Η ταινία διατρέχει σε χρονικό διάστημα 135 λεπτών το μέγιστο θέμα της ανθρώπινης φθοράς, της καταλυτικής επιρροής της πάνω στην ανθρώπινη προσωπικότητα και συμπεριφορά. Ανατέμνει τις ενδοοικογενειακές και γενικότερα διαπροσωπικές σχέσεις, όπως αυτές αποσυντίθενται μέσα από την φυσιολογική κατάρρευση της ανθρώπινης ύπαρξης που προκαλεί η φυσιολογική φθορά των γηρατειών. Μέσα από ένα κινηματογραφικό κομψοτέχνημα χαμηλού προϋπολογισμού και με την υπέροχη ερμηνεία των πρωταγωνιστών της, σε δυο εξαιρετικά απαιτητικούς σε σημείο εξάντλησης ρόλους, η ταινία θέτει πολύ επίκαιρα και ακανθώδη φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα. Και τα απαντά καταθέτοντας πολύ συγκεκριμένες και ξεκάθαρες απόψεις.

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική και με πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο κινηματογραφική δημιουργία που θα αγγίξει , απαντώντας σε προσωπικούς προβληματισμούς και αγωνίες πολλούς από τους θεατές της. Μια ταινία εξαιρετικής καλλιτεχνικής αλλά και φιλοσοφικής αξίας που βραβεύτηκε επάξια!