Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 16:10

Οι μικροί μαθητές της Πρέβεζας μιλούν για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την υγεία!

Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τιμούν οι μικροί μαθητές των σχολείων του Νομού Πρέβεζας με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στη Θεοφάνειο Αίθουσα στην Πρέβεζα και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή με θέμα όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τον πολιτισμό και την υγεία.

Οι μικροί μαθητές στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων παρουσίασης των δρασεων των σχολείων της περιοχής μας, έδειξαν τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς τους για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την υγεια με εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, με θεατρικά αλλά και παρουσιάσεις πόστερς στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα ευαισθητοποίησης στους μεγαλύτερους.

IMG 5496

Την πρώτη μέρα το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, τους Σχολικούς Συμβούλους Π. Ε. Πρέβεζας, το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα:« Ενεργός πολίτης: Δρω για το σχολείο, τη γειτονιά, το δάσος, την κοντινή μου παραλία ή τον αρχαιολογικό χώρο του τόπου μου» .

Για τους στόχους της εκδήλωσης μίλησε η κα Νάστου Μαριάννα, Υπεύθυνη ΚΠΕ Φιλιππιάδας και οι μικροί μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα το 1ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας παρουσίασε τη δραστηριότητα για τη «Διαμόρφωση της σχολικής αυλής μας» και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας «Το περιβολάκι στην αυλή μας». Ακολούθησε το 9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας με το «Ο παππούς κι η γιαγιά αφηγούνται» και ο κύκλος των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με το 1ο Νηπιαγωγείο Πάργας και τη δραστηριότητα «Εσωτερικό περιβάλλον και οργάνωση χώρου: Μια παιδαγωγική προσέγγιση στην προσχολική αγωγή».

perivallon

Στη συνέχεια έγιναν οι παρουσιάσεις πόστερ των σχολείων από 1ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου: «Μικροί και μεγάλοι σε δράση», το Νηπιαγωγείο Καστροσυκιάς: «Η παραλία πριν και μετά»,το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας: «Τα παιδιά γράφουν για το περιβάλλον», το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας: «Δράσεις στο δάσος και στην αυλή μας», το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας «Φροντίζω, Σέβομαι και Αγαπώ το περιβάλλον» ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την γνωριμία το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού».

IMG 5503

Το διήμερο ολοκληρώνεται την Παρασκευή στη Θεοφάνειο Αίθουσα από τις 9 το πρωί ως τη μία το μεσημέρι, με τις μαθητικές δημιουργίες που έχουν σχέση με υγεία, το περιβάλλον και τον αθλητισμό με την συμμετοχή των Νηπιαγωγείων 4ο, 9ο, 11ο Πρέβεζας - 1ο, 2ο Πάργας, 1ο Φιλιππιάδας - Νικόπολης – Καστροσυκιάς και των δημοτικών Σχολείων 1ο Ειδικό, 6ο , 7ο Πρέβεζας, 1ο, 2ο Καναλακίου - 2ο Φιλιππιάδας – Θεσπρωτικού.