Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 18:56

«Βαριές καμπάνες» σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Π.Ε. Πρέβεζας – Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον

Βλάβες στο περιβάλλον, χωρίς μάλιστα να σέβονται τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους, έναντι της Π.Ε. Πρέβεζας και κατ' επέκταση της κοινωνίας της Πρέβεζας, προκαλούσαν διάφορες επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας.

Σε μία εκ των περιπτώσεων ελαιοτριβείο, που εδρεύει σε χωριό του Δήμου Πάργας, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων:

Έγινε παράβαση των όρων και περιορισμών που τέθηκαν στην άδεια λειτουργίας και από την παράβαση των όρων και περιορισμών της άδειας λειτουργίας δημιουργήθηκαν προβλήματα στο περιβάλλον, στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την ζωή και υγεία των εργαζομένων και των περιοίκων.

Σε άλλη περίπτωση, σε ελαιοτριβείο στη Δ.Ε. Λούρου, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.940 ευρώ, καθώς ούτε καν είχε άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για ελαιοτριβείο. Πέραν τούτου, από την κατά παράβαση λειτουργία της δραστηριότητας, προκαλείται άμεσος κίνδυνος για: α) την προστασία του περιβάλλοντος, β) την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων, γ) την ασφάλεια των περιοίκων δ) την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών.

Παράλληλα, σε ακόμη μία επιχείρηση, με πολλαπλές δραστηριότητες, που έχει έδρα στο Δήμο Ζηρού και έχει μάλιστα βραβευθεί στο παρελθόν, επιβλήθηκε πρόστιμο 4.820 ευρώ, επειδή η δραστηριότητα είναι εφοδιασμένη με άδεια εγκατάστασης, αλλά λειτουργεί χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και από την κατά παράβαση λειτουργία της δραστηριότητας, προκαλείται άμεσος κίνδυνος για: α) την προστασία του περιβάλλοντος, β) την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων, γ) την ασφάλεια των περιοίκων δ) την υγεία ή την ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας μάλιστα καλούν την εταιρία να διακόψει άμεσα μία εκ των δραστηριοτήτων της, μέχρι να πληροί τους κατάλληλους όρους.

Η Π.Ε. Πρέβεζας καλεί επίσης την επιχείρηση να διευθετήσει φυσικό ρέμα, το οποίο έχει μπαζωθεί προκειμένου να εγκατασταθεί, μονάδα παραγωγής βιοαερίου και μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας