Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 15:26

"Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα"-Τουριστικό φυλλάδιο από το δήμο Πρέβεζας

Ένα τουριστικό φυλλάδιο το οποίο αποτυπώνει τις ομορφιές της Πρέβεζας, του Ζαλόγγου και του Λούρου εξέδωσε ο Δήμος της Πρέβεζας.

"Εμείς λέμε ότι ζούμε σε ένα νησί στη στεριά. Εδώ, στο Ν.Δ. άκρο της Ηπείρου. Στην είσοδο του Αμβρακικού και στη...σκιά της Αρχαίας Νικόπολης. Στενά σοκάκια και γραφικά ταβερνάκια. Γαστρονομικές απολαύσεις, με τη γεύση της ντόπιας σαρδέλας και του ούζου. Γαλάζια καθαρά νερά, πλούσια βλάστηση, ζεστή φιλοξενία. ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Ένα είναι σίγουρο. Οι αναμνήσεις από την Πρέβεζα ξαναγυρίζουνε..." αναφέρει εισαγωγικά το φυλλάδιο.

Με κεντρικό σύνθημα το "Πρέβεζα σημαίνει πέρασμα" περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τα ιστορικά μνημεία, τις παραλίες αλλά και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής δίνοντας έμφαση και στον οικοτουρισμό αφού υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για τον υγρότοπο του Αμβρακικού και τα ποτάμια του Λούρου και του Αχέροντα.

Επίσης οι επισκέπτες μέσω του φυλλαδίου μπορούν να γνωρίσουν τις Ιαματικές Πηγές, τα μνημεία, τα Μουσεία, τους χώρους πολιτισμού, κάποιες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και τις γαστρονομικές απολαύσεις που του προσφέρει η περιοχή.

Το φυλλάδιο είναι στα ελληνικά και στα Αγγλικά, ενώ γίνεται αναφορά και στις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου.

scan0002