Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 03:06

Αύξηση της κρουαζιέρας στην Πρέβεζα το 2014

Αυξημένες θα είναι σε σχέση με πέρυσι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Πρέβεζας σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Για ακόμη μια χρονιά το κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey που έχει χωρητικότητα πάνω από 300 επιβάτες επέλεξε την Πρέβεζα ως ενδιάμεσο σταθμό της κρουαζιέρας και έτσι θα καταφτάσει στο Λιμάνι της Πρέβεζας στις 28 Ιουνίου, στις 4 Ιουλίου, στις 6 Αυγούστου και στις 18 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή και το κρουαζιερόπλοιο Kristina Katarina, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 450 επιβάτες, θα βρεθεί και τη φετινή χρονιά στην Πρέβεζα, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες άφιξής του στο Λιμάνι της Πρέβεζας.

101 1882

Οι επιβάτες που θα βρεθούν στην περιοχή αναμένεται να επισκεφτούν την αρχαία Νικόπολη, το αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης αλλά και το βυζαντινό ναό της Άρτας, την Παναγία την Παρηγορήτισσα, ενώ αναμένεται να έχουν χρόνο για να περιηγηθούν στην παραλία και στα στενά του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.

Φαίνεται πως οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από πέρυσι προκειμένου η κρουαζιέρα να δώσει μια διαφορετική τουριστική πνοή στην Ήπειρο αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα τη φετινή χρονιά αποδίδουν καρπούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει εκπρόσωπος της HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδωτικών Γραφείων) από την Ήπειρο, ο οποίος θα διαχειρίζεται το θέμα της κρουαζιέρας στα παράλια της Ηπείρου.

Την ίδια στιγμή πάντως που η Πρέβεζα διεκδικεί περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, η εικόνα στο λιμάνι της Πρέβεζας παραμένει το ίδιο προβληματική και τα κρηπιδώματα είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι...