Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 16:46

Πεντακάθαρα τα νερά των παραλιών της Πρέβεζας

Σε ελέγχους των νερών στο σύνολο των ακτών του Δήμου Πρέβεζας προχώρησε η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Πρέβεζας με δειγματοληψίες που εστάλησαν στο Γενικο Χημείο του κράτους και σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση, και με βάση τις παραμέτρους που παρατίθενται στο σχετικό έγγραφο πολύ καθαρά!

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας αφορούν τα ολικά κολοβακτοριοειδή, τα κοπρανώδη κολοβακτηριοειδή και τον εντερόκκοκο και αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές τόσο από συνιστώμενο όσο και από το όριο που θέτει ο Νόμος.

Ελεγχοι έγιναν στον Αγιο Θωμά, στο Ψαθάκι, στην Βρυσούλα, στα Λουτρά, στην Κυανή Ακτή, στον Παντοκράτορα,στο Αλωνάκι, . στο Καλαμίτσι, στον Μύτικα, σε τρία σημεία στο Μονολίθι, σε δύο σημεία στο Κανάλι,στην Καστροσυκιά, στην ακτή Λιθάρι Δέσπως στα Ριζά, στον Αγιο Γεώργιο Λυγιάς, στον Βράχο και την Λούτσα και όλα τα δείγματα κρίθηκαν κατάλληλα για κολύμβηση.

Χαρακτηριστικό είναι τα νερά είναι πολύ καθαρά ακόμη σε ακτές μέσα στην πόλη με τον Αγιο Θωμά να αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αφού οι παράμετροι του δείχνουν ότι τα νερά είναι πιο καθαρά ακόμη και από παραλίες που βρίσκονται στο Ιόνιο.