Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 02:25

Θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Π.Ε. Πρέβεζας

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρησης Κοινοτικών και άλλων πόρων, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η πράξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ/Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου - Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Πρέβεζας». Η συγκεκριμένη πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πρόκειται για 29 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στοχεύουν στα παρακάτω επιμέρους αποτελέσματα:

-Προστασία, ανάδειξη, διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού που αποτελούν τα βασικότερα άυλα κεφάλαια που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Πρεβεζας, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην αειφόρο και εναλλακτική ανάπτυξη όσο και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς όφελος του πληθυσμού.

-Στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιαστικού περιβάλλοντος το οποίο αποτελεί ζωτικό καθημερινό χώρο δράσης των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας, συμβάλλοντας έτσι και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

-Στην αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας που αποτελούν κρίσιμους τομείς τόσο για ηλικιωμένους και παιδιά όσο και για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Βασικός σκοπός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε περίοδο Ειρήνης είναι η αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει άκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο φροντίζοντας τις πιο αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας. Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του. Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας.

Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.