Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 02:34

Την αρχαία Νικόπολη επισκέφθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης επισκέφθηκε το Σάββατο η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η οποία βρέθηκε στην Πρέβεζα με αφορμή τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που έγιναν την Παρασκευή το απόγευμα στον πολυχώρο της Λαϊκής Αγοράς.

Την επίσκεψη της προέδρου στον ευρύτερο χώρο της Αρχαίας Νικόπολης οργάνωσαν ο Όμιλος UNESCO Ν. Πρέβεζας σε συνεργασία με τη ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων το και η κα Τζιτζικώστα έμεινε εντυπωσιασμένη τόσο από την έκταση του Αρχαιολογικού Χώρου και των ευρημάτων όσο και από το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Αρχαία Νικόπολη αρχαιολόγο, κύριο Παυλίδη.

Να θυμίσουμε ότι η φωτογραφική έκθεση συνδέεται με την προσπάθεια της Π.Ε. Πρέβεζας και άλλων φορέων ώστε να ενταχθεί η Νικόπολη στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και επιπροσθέτως λειτουργεί ενισχυτικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια αυτή.

Στόχος της έκθεσης είναι να συμβάλει στην ανάδειξη και τη διαφύλαξη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς δίνοντας έμφαση στα εθνικά μας μνημεία, που απεικονίζουν την έκφραση της δημιουργικότητας του ελληνικού πνεύματος και αποτελούν την πνευματική παρακαταθήκη για την εξέλιξη του σύγχρονου ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, την ευημερία και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και θα είναι ανοικτή μέχρι 25 Μαΐου.