Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 22:53

3000 δικαιούχοι στην Πρέβεζα δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΟΣΔΕ- Κινδυνεύουν να χαθούν επιδοτήσεις;

Κάλεσμα στους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας απευθύνει το Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) Πρέβεζας, προκειμένου να σπεύσουν άμεσα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στα τέσσερα συνεργεία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ), που υπάρχουν στην περιοχή, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Παρόλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΥΒΕΑΠ Α.Ε η εταιρεία «ΓΑΙΑ Επιχειρείν» έχει αναλάβει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ρόλο του συντονισμού των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), ενώ πιστοποιημένος φορέας Α & Β Βαθμού στην περιοχή της Πρέβεζας είναι η συνεταιριστική εταιρεία ΣΥΒΕΑΠ Α.Ε.

Ακόμη γίνεται ενημέρωση στους παραγωγούς ότι από φέτος δεν υπάρχει καμία κρατική επιχορήγηση στην υποβολή των δηλώσεων με αποτέλεσμα δυστυχώς να υπάρχει αύξηση του κόστους υποβολής σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Παρόλας βέβαια δεν αποφεύγει να σχολιάσει και την παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδικασία του ΟΣΔΕ λέγοντας χαρακακτηριστικά: «η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου στην διαδικασία του ΟΣΔΕ στην ΠΕ Πρέβεζας, δημιούργησε προσδοκίες ενδεχόμενης δωρεάν υποβολής των δηλώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστερημένη προσέλευση δικαιούχων στα παραπάνω κέντρα. Από την πλευρά μας δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στο να θέλει κάποιος να κάνει δωρεάν τις δηλώσεις για λογαριασμό των παραγωγών. Το να το πραγματοποιήσει όμως καθυστερημένα, με ελλιπή προετοιμασία προσωπικού και εξοπλισμού σημαίνει άγνοια κινδύνου. Και ο κίνδυνος στην περίπτωση αυτή είναι να χαθούν επιδοτήσεις σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο μας οικονομική κατάσταση. Και οι επιδοτήσεις θα χαθούν, γιατί τα χρονικά όρια υποβολής των δηλώσεων στενεύουν ενώ υπάρχουν ακόμη 3000 δικαιούχοι που πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους. Θα ακολουθήσουν διασταυρωτικοί έλεγχοι από το προσωπικό μας και έλεγχος των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων σε σχέση με τους επιλέξιμους βοσκότοπους, που και εδώ το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα. Είμαστε στην διάθεση όλων των παραγωγών για την διασφάλιση των συμφερόντων τους. Έχουμε και την γνώση αλλά και την εμπειρία».

Να σημειώσουμε πως οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής σημεία:

1. Δήμος Ζηρού : Φιλιππιάδα – Εγκαταστάσεις Αγροτικού Συνεταιρισμού Τηλ. 26830-22273

2. Δήμος Πρέβεζας : Κανάλι – απέναντι από παλαιό Δημαρχείο Καναλίου Τηλ. 26820-51190

3. Δήμος Πάργας : Πάργα – Πνευματικό Κέντρο Πάργας

4. Δήμος Πάργας : Καναλάκι – Δημαρχείο

Την ίδια στιγμή μπορούν να απευθυνθούν και στο γραφείο που λειτουργεί στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερες από 1500 αιτήσεις.

Σε επικοινωνία πάντως που είχαμε με αγρότες επισήμαναν πως ουσιαστικά βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» και μπερδεμένοι ανάμεσα σε δύο φορείς και το τοπίο αντί να ξεκαθαρίζει μέρα με την ημέρα μπλέκεται περισσότερο...