Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2012 16:12

Η Πρέβεζα εξάγει αγγούρι στην Βουλγαρία

Θετικά είναι τα μηνύματα για τους παραγωγούς αγγουριού στο Νομό Πρέβεζας, καθώς οι τιμές πώλησης ήταν ικανοποιητικές, ενώ έγιναν εξαγωγές και στη Βουλγαρία.

Ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγροτικών Προϊόντων Πρέβεζας (ΣΠΟΑΠ Πρέβεζας), Ηλίας Τέφας, δήλωσε στο περιοδικό «Αγρότυπος»:

«Η συγκομιδή αγγουριού στην Πρέβεζα έχει ξεκινήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10 Ιουνίου. Όμως βγαίνουν συνεχώς αγγούρια από επόμενες καλλιέργειες τα οποία θα συγκομιστούν Ιούλιο και Αύγουστο. Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή. Οι τιμές μέχρι το Πάσχα κυμάνθηκαν μέχρι και 90 λεπτά/ζευγάρι. Μετά το Πάσχα ξεκίνησε η πτωτική τάση με τις τιμές να διαμορφώνονται περίπου στα 30 με 40 λεπτά/ζευγάρι. Πρόκειται για μια φυσιολογική τιμή για τον Μάιο. Όσον αφορά την παραγωγή φέτος είχαμε μια ελαφρά μείωση λόγω της ζημιάς που πάθαμε από τον βαρύ χειμώνα. Από την Πρέβεζα εξάγουμε στην Βουλγαρία και όπως και τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο. Ωστόσο πάντα έχουμε περιθώρια για να πάμε και καλύτερα».

Με την παραπάνω διαπίστωση φαίνεται πως συμφωνεί και ο παραγωγός Κώστας Αυδίκος, ο οποίος πρόσθεσε: «Το πρώιμο αγγούρι έπιασε ικανοποιητικές τιμές αλλά μέχρι το Πάσχα και λίγο μετά. Όταν βελτιώθηκε όμως ο καιρός βγήκαν πολλά αγγούρια στην αγορά με αποτέλεσμα οι τιμές να αρχίσουν να μειώνονται. Στην περιοχή της Πρέβεζας και του Ακτίου καλλιεργούνται συνολικά 2.600 στρέμματα κηπευτικά (σε θερμοκήπια). Η πρώτη καλλιέργεια μεταξύ αυτών είναι η τομάτα και ακολουθεί το αγγούρι».