Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 04:30

Στη δικαιοσύνη για τους φοίνικες του Παντοκράτορα

Στον Εισαγγελέα και τις δικαστικές αίθουσες, έχει οδηγηθεί το ζήτημα των φοινίκων του Παντοκράτορα, που εντάσσεται στο έργο «Ανάπλαση Κυανής Ακτής – Κάστρου Παντοκράτορα», σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr.

Από τις 19-9-2013, με έγγραφό της προς τον ΕΟΤ, το Υπουργείο Γεωργίας και το Δήμο Πρέβεζας η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αφού υπενθυμίζει ότι ο Νομός Πρεβέζης έχει οριοθετηθεί ως μολυσμένη ζώνη για το έντομο των φοινίκων, καλεί τον εργολάβο να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα (φυτοϋγειονομικά διαβατήρια, δελτία αποστολής κ.ά.).

Οι φοίνικες όμως δεν είχαν τα φυτοϋγειονομικά διαβατήρια, ως όφειλαν, με αποτέλεσμα η Υπηρεσία να προσφύγει στον Εισαγγελέα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες. Η δίκη είχε οριστεί πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο εργολάβος ζήτησε και πήρε αναβολή.

Εφόσον η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, έκρινε πως υπήρχαν και άλλες παραβάσεις (π.χ. επικινδυνότητα κ.ο.κ.), τότε θα προχωρούσε και σε άλλες ενέργειες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ενήμερο είναι και το Υπουργείο, για να επιβάλει όλες τις διοικητικές κυρώσεις, αναφορικά με τους φοίνικες.