Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 03:44

Δημοπρατήθηκε η φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο Φραξύλα

Με την ανάδειξη του μειοδότη εργολάβου ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου συντήρησης κόμβου Φραξύλα και τοποθέτησης φωτεινής σηματοδότησης.

Ο Αντιπεριφερερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου υπογραμμίζει ότι το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης και την ασφάλεια των οδηγών και σημειώνει ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 αφού για να ολοκληρωθεί χρειάζονται δύο μήνες από την στιγμή εγκατάστασης του εργολάβου.

Το έργο, αποτελεί υποέργο της ενότητας "Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου", ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 150 χιλιάδες ευρώ.

Με την εργολαβία προβλέπεται η εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο Φραξύλα δεδομένης της αυξημένης κίνησης που επικρατεί ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Προβλέπεται επίσης η διαμόρφωση του κόμβου στο συνδετήριο τμήμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Πρεβέζης με την παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, με την κατασκευή σταγόνας με κράσπεδα. Επί της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες εργασίες διαγράμμισης ώστε να προβλέπεται και η δημιουργία λωρίδας επιβράδυνσης κυκλοφορίας όπου αυτό απαιτείται.

Επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν πρόσθετες πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης και στηθαία ασφαλείας όπου κριθεί απαραίτητο και μετά από τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.