Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 02:48

Αμερικανοί αρχαιολάτρες θα επισκεφτούν την Αρχαία Νικόπολη

Πρόσφατα το κρουαζιερόπλοιο «Minerva», έριξε «άγκυρα» στο λιμάνι της πόλης μας, εικόνα που οι πολίτες της Πρέβεζας θα τη δουν αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με διάφορα τεράστια πολυτελή σκάφη, καθώς είναι προγραμματισμένες, έπειτα από ενέργειες της Π.Ε. Πρέβεζας, η επίσκεψη άλλων 12 κρουαζιερόπλοιων σε Πρέβεζα και Πάργα.

Πέραν αυτών την Αρχαία Νικόπολη ετοιμάζονται να επισκεφτούν και Αμερικανοί αρχαιολάτρες τους πρώτους μήνες του 2013. Ο αμερικανικός οργανισμός «Voyages to Antiquity» (=Ταξίδια στην Αρχαιότητα), που οργανώνει πολυτελείς κρουαζιέρες με επισκέψεις σε τόπους με «πλούσια» πολιτιστική κληρονομιά, έχει στο πρόγραμμά του και επίσκεψη στην Αρχαία Νικόπολη.

Ειδικότερα, η κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από τη Βενετία και θα καταλήξει στην Αθήνα. Το κρουζιερόπλοιο από την Αθήνα θα επιστρέψει στην Βενετία με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς: Πρέβεζα (Αρχαία Νικόπολη), Μονεμβασιά (επίσκεψη στις Μυκήνες), Κατάκολο (επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία), Κέρκυρα, Βουθρωτό, Άγιοι Σαράντα, Ντουπρόβνικ, Σπλιτ.