Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 23:23

Αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο τη δημόσια Υγεία είναι οι εργαζόμενοι της Ηπείρου

Η ανάγκη κοινής δράσης, ώστε να υπερασπιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας, προέκυψε μεταξύ άλλων από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΝΙ Χατζηκώστα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) και με τη συμμετοχή των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία ολόκληρης της Ηπείρου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, έγινε μία παρουσίαση και καταγραφή της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας, ανάλογα βέβαια με την κάθε περίπτωση.

Ομόφωνη ήταν η άποψη πως ο χώρος βρίσκεται υπό... διωγμό και πως οι πολιτικές των τελευταίων ετών, οφείλονται για μια σειρά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν πως τα νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας αντιμετωπίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή τα μεγαλύτερα προβλήματα και αν συνεχιστεί η κατάσταση, οδεύουν προς τη διάλυση.

Υπήρξε μία κατεύθυνση των σωματείων στο να αναδείξουν τα ζητήματα και να κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες που είναι και οι άμεσα θιγόμενες και να γίνουν μάλιστα και συγκεντρώσεις στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, όπως έχει γίνει σε Πρέβεζα και Μεσολόγγι.

Εξέφρασαν άπαντες τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, ενώ η αντιπροσωπεία από την Πρέβεζα ρωτήθηκε για το λόγο που γίνονται συνεχώς διακομιδές σε μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ηπείρου, περιστατικών που αντιμετωπίζονται και σε ένα Κέντρο Υγείας κάποιες φορές. Οι συμμετέχοντες από την Πρέβεζα εξήγησαν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, την οποία εξάλλου έχουμε παρουσιάσει και μέσα από το www.atpreveza.gr.

Ένας γιατρός από τα Ιωάννινα μάλιστα εξέφρασαν την απορία πως είναι δυνατόν να παραπέμπεται περιστατικό και η σφραγίδα να είναι αγροτικού γιατρού...

Από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας θα γίνει προσπάθεια για μαζική κάθοδο Πρεβεζάνων στην Αθήνα και παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα και για πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Ιωάννινα.

Αναφορικά με την αξιολόγηση καταγράφηκε η πρόθεση των εργαζομένων να αντισταθούν μέχρι τέλους, παρά τις μεθοδεύσεις και τις κυρώσεις που ενδεχομένως να επιβάλει η Κυβέρνηση και η αναγκαιότητα να «σπάσει» η προπαγάνδα των κυβερνώντων για το θέμα.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας