Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 19:42

Αναστάτωση και μηνύσεις στο Δήμο Πάργας – Πάλι δεν έγινε το δημοτικό συμβούλιο - Πολλά τα ερωτηματικά...

Νέα ενημέρωση - 20.04

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Τα ερωτηματικά για τη στάση δημοτικών συμβούλων είναι πλέον πολλά..., καθώς "διαρροές" υπάρχουν και από την παράταξη του κ. Λιόλιου, που κατέχει την πλειοψηφία εδρών. Αναμένονται όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ανακοινώσεις με "αιχμές" και καταγγελίες...

Ενημέρωση στις 19.42


Για ακόμη μία φορά η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάργας, «σημαδεύτηκε» από ένταση. Κάτοικοι της Βαλανιδοράχης, είχαν συγκεντρωθεί, καθώς επρόκειτο να συζητηθεί η έγκριση της δημοπρασίας πολεοδόμησης της Βαλανιδοράχης.

Για έναν από αυτούς ωστόσο, ο Δήμαρχος Πάργας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θανάσης Λιόλιος είχε κάνει αναφορά στον Εισαγγελέα, καθώς είχε δημιουργήσει ένταση και στο παρελθόν.

Η συνεδρίαση άρχισε, η ένταση ξεκίνησε, ενώ υπήρξε και απειλή κατά της ζωής του Δημάρχου, όπως μας μεταφέρθηκε από μέλη της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση διεκόπη, η Αστυνομία έφτασε και υποβλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν.

Τα πολύ σημαντικά ζητήματα όμως θα συζητηθούν τις επόμενες ώρες στο δημοτικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα.

Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η άσκηση ένδικων μέσων ή μη, κατά ιδιωτών που πρωτοδίκως έχουν κερδίσει τις αγωγές τους κατά του Δήμου Πάργας, για έργα όμως που δόθηκαν επί θητείας του κ. Νάστα στον τότε Δήμο Φαναρίου. Το ένα έργο αφορά το νεκροταφείο της Χόχλας (ένα ποσό που υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ) και το άλλο υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ.

Οι ιδιώτες δικαιώθηκαν, ενώ η νομική υπηρεσία του Δήμου Πάργας, κρίνει πως δύσκολα σε τυχόν έφεση θα δικαιωθεί ο Δήμος, καθώς τα στοιχεία υπέρ των ιδιωτών είναι ατράνταχτα.

Πρόκειται για έργα για τα οποία δεν βρίσκονται παραστατικά στις υπηρεσίες του Δήμου Πάργας.

Για το πρώτο μάλιστα (Χόχλα), στα πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής στις 15 Ιουλίου, υπάρχει και απόσπασμα από τη δικογραφία:

 nastas

Οι δύο αυτές υποθέσεις με κωδικούς:

«Α.Δ.Σ για άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της υπ. αριθ. 242/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας.

Α.Δ.Σ για άσκηση ή μη ένδικων μέσων κατά της υπ. αριθ. 241/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας», επρόκειτο να συζητηθούν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 25 Ιουλίου, αλλά η συνεδρίαση αυτή δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα, να χαθούν προθεσμίες για το ένα από αυτά.

Τα νεότερα από το «μέτωπο» του Δήμου Πάργας τις επόμενες ώρες στο atpreveza...

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας