Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 22:03

«Περιβαλλοντικά» πρόστιμα μοίρασε ο Κωνσταντίνος Τριάντης

Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν, πως η παρουσία του Δρ. Κωνσταντίνου Τριάντη, με καταγωγή από το Ν. Πρέβεζας, στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, έχει φέρει άλλο «αέρα» στη λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα ευθύνης.

Ο κ. Τριάντης, υπέγραψε επιβολή προστίμων, μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, σε 12 μονάδες, συνολικού ύψους 373.450 ευρώ (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Τα πρόστιμα αναφέρονται σε περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχων από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, με κυριότερες τις παραβάσεις σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις τιμών εκπομπών, παράνομη διάνοιξη δρόμου και στη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων σε κάθε μία από αυτές.

Ο Πρεβεζάνος Ειδικός Γραμματέας έχει τη φήμη του «άτεγκτου» σε ζητήματα περιβάλλοντος και δείχνει να δικαιολογεί τα όσα προαναφέραμε, αν αναλογιστεί κάποιος πως πρόστιμα για ανάλογες περιπτώσεις είχαν να «πέσουν» από τις 27.6.2013 (!), δηλαδή πάνω από ένα χρόνο.

Με δεδομένο πάντως πως στην Ήπειρο, έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένα και αποδεδειγμένα, κρούσματα αδιαφορίας για το περιβάλλον από μεγάλες εταιρίες, δεν αποκλείεται να δούμε «καμπάνες» και στα μέρη μας...

 

Π.Τ.