Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 03:03

Αεροδρόμιο-κόσμημα που αφήνεται στην... τύχη του το Άκτιο

Παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση, παρά την επισήμανση που είχαμε κάνει και από το atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ) για τον κλιματισμό, παρά τις σκληρές προσπάθειες των εργαζομένων να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους, ώστε να βγάλουν τη χώρα και την περιοχή «ασπροπρόσωπες» απέναντι στους επισκέπτες, το αεροδρόμιο του Ακτίου παραμένει παρατημένο στην τύχη του από το Κεντρικό Κράτος.

Φαίνεται πως η πώλησή του μαζί με την Α' Ομάδα αεροδρομίων, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία για την Κυβέρνηση για τα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας που αντιμετωπίζει.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα (διαβάστε ΕΔΩ), αναφέρεται:

«Άμεση μέριμνα οφείλει το Υπουργείο να δείξει για τα λειτουργικά ζητήματα του αερολιμένα:

Δεν έχει αποκατασταθεί από τον Αύγουστο του 2011 η λειτουργία του κλιματισμού του αεροδρομίου, γεγονός επιεικώς απαράδεκτο. Η πρώτη και η τελευταία εικόνα που έχει ένας επισκέπτης από το αεροδρόμιο, αντανακλά ευθέως και την εικόνα που έχει για την Ελλάδα.

Μόλις 12 εργαζόμενοι απασχολούνται σήμερα στο αεροδρόμιο, οι οποίοι αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου που διανύουμε χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό (απουσιάζουν πλήρως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, ηλεκτρονικοί κλπ). Οι σοβαρές αυτές ελλείψεις επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα, με κίνδυνο – ειδικά σε εποχές με αυξημένη επιβατική κίνηση – να παρουσιαστούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Aπαιτείται αναβάθμιση της συγκοινωνίας με «άνοιγμα» των πτήσεων και σε τουρισμό. Πέρα των all inclusive εβδομαδιαίων πακέτων. Η ενέργεια αυτή αυξάνει τις δυνατότητες ποιοτικών διακοπών, για περισσότερες ομάδες επισκεπτών, κάθε ηλικίας.

Δεν υπάρχει τροχαία για την ρύθμιση της κίνησης και την εποπτεία της στην είσοδο και έξοδο του αερολιμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, ακόμη και ασφαλείας –πόσο μάλλον δυσφήμιση για την χώρα μας.

Δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Τίθενται σοβαρά ζητήματα καθαριότητας της περιοχής του αεροδρομίου».