Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 15:52

Αίτημα για χώρο στέγασης για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πρέβεζας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας στις 11 Αυγούστου, θα εξεταστεί το αίτημα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, για παραχώρηση χώρου στέγασης, για τη λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πρέβεζας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, προϊστάμενο του Ειδικού Σχολείου Πρέβεζας, μας ανέφερε πως εδώ και 1,5 μήνα «τρέχει» μία διαδικασία για να υλοποιηθεί το σχετικό αίτημα, αν και τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα.

Έχει γίνει αίτημα για την παραχώρηση αίθουσας για το Ειδικό Νηπιαγωγείο, τόσο από τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, προς το Δήμο Πρέβεζας, όσο και από τον ίδιο στη δημοτική επιτροπή Παιδείας.

Αυτή τη στιγμή οι μαθητές του Νηπιαγωγείου είναι σε τμήματα ένταξης, ωστόσο από επιστημονική και εκπαιδευτική άποψη, πρέπει να υπάρξει αυτονομία στο Νηπιαγωγείο, ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες από το προσωπικό στα παιδάκια αυτά. «Είναι καλό για τα παιδιά», επισήμανε στο atpreveza ο κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη βρεθεί μία λυόμενη κατασκευή στο Μύτικα, η οποία είναι σε καλή κατάσταση και με εργασίες και τροποποιήσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο προς παραχώρηση.

Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, ωστόσο με τη συνδρομή και την πολιτική βούληση του Δήμου Πρέβεζας και με ένα συντονισμό φορέων, μπορεί να γίνει.