Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014 03:11

«Καλλικράτης» στην Πυροσβεστική – Γίνονται «ένα» οι Π.Υ. Άρτας και Φιλιππιάδας

Αναστάτωση προκάλεσαν στους Πυροσβέστες ολόκληρης της Ηπείρου, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις, αναφορικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες διεργασίες στα κυβερνητικά επιτελεία, αναμένεται να προωθηθεί άμεσα Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων των μονίμων και των 5ετούς θητείας συναδέλφων τους (Π.Δ. 170/1996), όπου θεσμοθετείται μεταξύ άλλων:

Η ενιαιοποίηση υπηρεσιών, όπου πλέον θα θεωρείται για την εφαρμογή του Κανονισμού Μεταθέσεων, ότι βρίσκονται στην ίδια πόλη. Συγκεκριμένα, της Π.Υ. Μεγάρων με την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, της Π.Υ. Οινοφύτων με την Π.Υ./Π.Α. Τανάγρας, της Π.Υ. Βόλου με την Π.Υ./Π.Α. Αγχίαλου, της Π.Υ./Π.Α. Αράξου με την Δ.Ι.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, της Π.Υ. Καβάλας με τις Π.Υ. Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης, της Π.Υ. Λαμίας με την Π.Υ. Μακρακώμης, της Π.Υ. Άρτας με την Π.Υ. Φιλιππιάδας, της Π.Υ. Καρδίτσας με την Π.Υ. Παλαμά και την Π.Υ. Σοφάδων, την Π.Υ. Αλεξάνδρειας με την Π.Υ. Βέροιας, την Π.Υ. Πύργου με την Π.Υ. Αμαλιάδας και της Π.Υ. Ναυπλίου με την Π.Υ. Άργους.

«Ανήκουστο δύο Υπηρεσίες που ανήκουν σε διαφορετικούς Νομούς να ενωθούν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, η οποία μεταξύ άλλων προσθέτει: «... καταστρατήγησαν με Π.Δ. τον Κανονισμό Μεταθέσεων (170/1996), εισάγοντας αντεργατικές διατάξεις, όπου θα καθιστούν «Όμηρο» τον κάθε συνάδελφο, σε κάθε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, επαναφέροντας την αναξιοκρατία, την ρουσφετολογική εξάρτηση και την τρομοκράτηση υπό τον φόβο των αιφνιδιαστικών συνεχόμενων μετακινήσεων. Συγχώνευσαν για τον λόγω αυτό στο συγκεκριμένο Π.Δ. την Π.Υ. Άρτας με την Π.Υ Φιλιππιάδας. Ανήκουστο δύο Υπηρεσίες που ανήκουν σε διαφορετικούς Νομούς να ενωθούν, καθώς στο συγκεκριμένο Π.Δ έχουν ενωθεί υπηρεσίες που ανήκουν μόνο στον ίδιο Νομό».

Η δυσάρεστη «εμπειρία» μας στην Ήπειρο, μας έχει δείξει ότι όπου ξεκίνησαν τέτοιου είδους διεργασίες, κατέληξαν σε συρρίκνωση δημόσιων δομών και παροχή χειρότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μακάρι να διαψευστούμε...

 

 

Π.Τ.