Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 15:58

Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού: Κλειστόν...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση, στις 11 Αυγούστου στη Φιλιππιάδα, ωστόσο για τρίτη συνεχόμενη φορά δεν υπήρξε απαρτία, με αποτέλεσμα να μη συνεδριάσει.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από την προσέλευση όλων των Δημοτικών Συμβούλων διαπίστωσε ότι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν 4, ενώ οι απόντες ήταν 23. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης.

Η πρόσκληση για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η τρίτη κατά σειρά, αφού στις δύο προηγούμενες δεν υπήρξε η νόμιμη απαρτία και το Συμβούλιο μπορούσε να πραγματοποιηθεί εφόσον τα μέλη που ήταν παρόντα αποτελούσαν το ένα τρίτο ( 1/3 ) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του, δηλαδή εννέα, (... σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 96 του Νόμου 3463/2006 ( Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας ), σε συνάρτηση με το άρθρο 67 του Νόμου 3852/2010 ( Πρόγραμμα Καλλικράτης ), καθώς επίσης και την παράγραφο 3 του άρθρου 7, του κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού, που εγκρίθηκε με την αριθ. 191/2011 – αναφορά στο πρακτικό που τηρήθηκε στη συνεδρίαση).

Επειδή η παραπάνω προϋπόθεση δεν υπήρχε για το λόγο αυτό ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στον κ. Δήμαρχο την ενέργεια των περαιτέρω.

Τη... σκυτάλη βέβαια θα πάρει σύντομα η νέα δημοτική αρχή.