Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 15:50

Προσωρινή «νίκη» για το θέμα της χειρουργικής κλινικής – Η «πίεση» των εργαζομένων έφερε αποτελέσματα – Ζητείται μόνιμη λύση

Κάτι ο αντίκτυπος από το ρεπορτάζ του atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ) και των υπολοίπων τοπικών ΜΜΕ, πολύ περισσότερο η... πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πρέβεζας και το σωματείο τους και ήρθε η πρώτη «νίκη» απέναντι στην «αδιαφορία» μηνών που επιδεικνύει το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Σε επίσημη έγγραφη ενημέρωση του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο διοικητής του ΓΝ Πρέβεζας, κ. Νίκος Γεωργάκος τονίζει: «Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η αναγκαιότητα της άμεσης και επιτακτικής ανάγκης για την κάλυψη των εφημεριών στα επείγοντα του Χειρουργικού Τομέα, με εντολή του Υπουργού Υγείας σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ και το Διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας δόθηκε λύση ως προς την άμεση αναγκαιότητα της κάλυψης της Χειρουργικής Κλινικής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την μόνιμη επίλυση του θέματος σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Νοσοκομείο Πρέβεζας θα μείνει χωρίς ειδικευμένο Χειρουργό, διαβεβαιώνουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

Αποδεικνύεται τελικά στην πράξη, πως κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος και πως μόνο με κάθε είδους πίεσης προς το Υπουργείο, μπορεί να κερδηθεί κάτι για την πόλη και τους πολίτες της, ειδικά σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι η Υγεία.

Από 'δω και πέρα οφείλει η πολιτική ηγεσία να δώσει μόνιμη λύση και να σεβαστεί τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας και τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρα η εφημερία θα καλυφθεί με χειρουργό του Νοσοκομείου και τις υπόλοιπες ημέρες του Αυγούστου, αλλά και τον Σεπτέμβριο, με γιατρούς από "γειτονικά" νοσοκομεία. Θα γίνει επίσης προσπάθεια να προκηρυχθεί θέση για επικουρικό χειρουργό στο ΓΝ Πρέβεζας.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για τις 7.30μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου θα γίνει κανονικά.

 

Π.Τ.


Πριν σημειωθεί η παραπάνω εξέλιξη οι εργαζόμενοι είχαν παραχωρήσει και έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την οποία και παραθέτουμε


Ε.Ι.Ν.Η.: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Σήμερα, Τετάρτη 19/8/2014, οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πρέβεζας , μετά από απόφαση της Γ.Σ. καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έλλειψη Γενικού Χειρούργου. Μια ακόμα έλλειψη που μαζί μ’ αυτές των Αναισθησιολόγων, των Ορθοπεδικών, των Παιδιάτρων, των Παθολόγων κ.λ.π. οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση του νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση και η τρόικα θεωρούν την υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Γι’ αυτό και κλείνουν νοσοκομεία, μειώνουν κλίνες, μείωσαν τις δαπάνες για την υγεία κατά 60%, αποψιλώσαν τα νοσοκομεία από τους εργαζόμενους και συνεχίζουν με την «αξιολόγηση». Σκοπός τους η εμπορευματοποίηση της Υγείας. Γι’ αυτό και διαλύουν το νοσοκομείο της Πρέβεζας, απαξιώνουν αυτό της Λευκάδας, για να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας με ιδιωτικά – εμπορευματικά κριτήρια. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων Πρέβεζας.

Καλούμε τους γιατρούς του νοσοκομείου, με κινητοποιήσεις, να ενισχύσουν τον ενιαίο αγώνα.

Για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής. Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που θυσιάζει την Υγεία του λαού στα επιχειρηματικά κέρδη. Για πλήρη δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγείας για όλους.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Η.