Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 03:30

Έγινε «μπάχαλο» με τις λαϊκές αγορές στην Πρέβεζα

Ελλάς το μεγαλείο σου! Μόνον έτσι θα μπορούσε να παραφραστεί η φράση του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη: «Είναι ντροπή για την ελληνική κρατική διοίκηση», αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας λαϊκών αγορών στην πόλη μας.

Παρόλο που η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, έδωσε το «πράσινο φως», παρόλο που ο Δήμος Πρέβεζας όρισε επιτροπές για να δοθούν αδειοδοτήσεις στην υπό σύσταση λαϊκή αγορά της Πρέβεζας, παρόλο που επανειλημμένα οι πολίτες της Πρέβεζας έχουν ζητήσει τη δημιουργία λαϊκών αγορών, εντούτοις μάλλον θα αργήσει η ημέρα που θα δούμε πάγκους λαϊκής στην πόλη μας.

Αιτία είναι η απίστευτη γραφειοκρατία της ελληνικής κρατικής διοίκησης, καθώς οι αρμοδιότητες, ενώ βρίσκονταν αποκλειστικά στο Δήμο, μεταφέρθηκαν μερικώς στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που δημιούργησε ένα απίστευτο «μπάχαλο». Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαϊλης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να διαπιστώσει τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο φαίνεται πως η δημιουργία λαϊκής αγοράς εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας, θα καθυστερήσει σημαντικά.