Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 11:14

Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για την αναδιάρθρωση των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λ.Σ.

Ανακοίνωση σχετικά με το Π.Δ. 81/2014 (ΦΕΚ 125Α’/29.05.2014) «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», εξέδωσε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

« 1. Σας γνωρίζουμε αναφορικά με την περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας κατ’ εφαρμογή διατάξεων του Π.Δ. 81/2014 (ΦΕΚ 125 Α΄/29-05-2014) επέρχονται οι κάτωθι αλλαγές από 30.08.2014 ως κάτωθι :

α) η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας , περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που ορίζεται ως εξής:

i) προς βορρά από τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, συμπεριλαμβανομένων, και προς νότο εκτεινόμενη στις ακτές Πρεβέζης, του Αμβρακικού κόλπου και της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι τον όρμο Αγίου Νικολάου, συμπεριλαμβανομένου.

ii) Τις νησίδες Βούβαλος, Κέφαλος, Άγιος Αντώνιος, Διαπόρι, Βλάχος, Βουζνάρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

β) Ο Λιμενικός Σταθμός Αμφιλοχίας μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας με έδρα την Αμφιλοχία. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ακτών του Αμβρακικού κόλπου από την Άκρα Γελάδα Αιτ/νίας μέχρι την Άκρα Καρακονήσια Άρτας.

γ) Ο Λιμενικός Σταθμός Μενιδίου Αιτ/νίας καταργείται.

δ) Ο Λιμενικός Σταθμός Πάργας που υπαγόταν στην Υπηρεσία μας μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας, με έδρα την Πάργα Πρέβεζας και περιφέρεια δικαιοδοσίας τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα που ορίζεται από την άκρα Κελαηδιό (πρώην Άγιος Σπυρίδωνας) μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, μη συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

2. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.-

 

 

Ο Λιμενάρχης

 

 

 

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ Στέφανος».