Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 21:32

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλκοολικών Ανώνυμων στην Πρέβεζα

" Μεταφέροντας το µήνυµα " η αδελφότητα των Α.Α. θα διεξάγει το 10ο Πανελλήνιο συνέδριο µε την συµµετοχή των ΑΛ-ΑΝΩΝ στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο Margarona Royal στις 10, 11 & 12 Οκτωβρίου 2014.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου η υπηρεσία Δημόσιας Πληροφόρησης των Α.Α το Σάββατο 11 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 19:00 στον Συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική παρουσίαση του προγράμματος με θέμα Μεταφέροντας το Μήνυμα.

"Ο κύριος στόχος μας είναι να κρατηθούμε νηφάλιοι και να βοηθήσουμε άλλους αλκοολικούς να αποκτήσουν νηφαλιότητα." αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί.

Οι Α.Α. δέχονται οποιονδήποτε στις ομάδες τους που επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, χωρίς καμία διάκριση ως προς την φυλή, την οικονομική και κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα. Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αλληλοβοήθεια. Οι Α.Α. δεν κατευθύνονται από κανέναν επαγγελματία (π.χ. γιατρό, ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό κ.τ.λ.) και είναι αυτοσυντηρούμενοι χωρίς να δέχονται καμίας μορφής συνεισφορά από άτομα ή φορείς.

Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις μέρες του χρόνου και η ανάρρωσή τους στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας, της δύναμης και της ελπίδας μεταξύ των μελών, μέσα από την εμπιστοσύνη που εξασφαλίζει η ανωνυμία και η εχεμύθεια.

Η θεραπευτική προσέγγιση των αλκοολικών ανωνύμων στηρίζεται στα 12 βήματα ανάρρωσης τα οποία εμπεριέχουν κυρίως την παραδοχή της ασθένειας μέσα από την αυτογνωσία και την στήριξη του εαυτού στο κοινωνικό πλαίσιο και κυρίως τη μεταφορά του μηνύματος σ' εκείνους που πίνουν και υποφέρουν. Ο εσωτερικός κανονισμός των Α.Α. στηρίζεται στις 12 παραδόσεις, οι οποίες είναι προτάσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των ομάδων.