Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 21:57

Πρώτο «κουδούνι» για τα σχολεία με εκπαιδευτικά κενά

Με κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε γυμνάσια, λύκεια, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και ο Νομός Πρέβεζας δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση.

Αν και οι προσλήψεις αναπληρωτών, «μαζεύουν» κάπως την κατάσταση, οι ελλείψεις υπάρχουν και φέτος.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας αυτή τη στιγμή λείπουν τέσσερις δάσκαλοι, πέντε νηπιαγωγοί, έξι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (από 2 γυμναστές, μουσικοί, αγγλικών) ενώ υπάρχουν και 6 με 8 κενά εκπαιδευτικών στα τμήματα ένταξης. Ειδικότητες όμως λείπουν και από το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο, το οποίο θα ξεκινήσει με δύο δασκάλους και έναν γυμναστή.

Αναφορικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 9 κενά καθηγητών πλήρους ωραρίου, 7 κενά καθηγητών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής πλήρους ωραρίου και 11 μειωμένου ωραρίου, ενώ διαπιστώθηκαν 3 κενά καθηγητών πλήρους ωραρίου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Σαν ένα πρώτο συμπέρασμα, μπορούμε να διαπιστώσουμε την απαξίωση της κυβερνητική πολιτικής σε πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. ειδική αγωγή), κάτι που γίνεται πλέον σύνηθες και μόνιμο (δυστυχώς!), ενώ αρκετοί καθηγητές της Πρέβεζας, αναφέρουν πως ακόμη κι αν καλυφθούν όλα τα κενά, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ώστε αυτό να γίνει με εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια, αλλά θα γίνει με «καθηγητές-κούριερ» που συμπληρώνουν ώρες από σχολείο σε σχολείο.

 

Π.Τ.