Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 12:47

Μεγάλος αριθμός μεταναστών στο λιμάνι της Πάργας (photo)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του atpreveza, μεγάλος αριθμός μεταναστών, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, που επιχείρησε να ταξιδέψει με προορισμό την Ιταλία, συνελήφθη τις πρωινές ώρες σε παραλία στα όρια των Νομών Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.

Πηγές του Λιμενικού Σώματος κάνουν λόγο για πάνω από 30 άτομα. Τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές του ρεπορτάζ οι αλλοδαποί έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Πάργας, από όπου και η φωτογραφία.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και λιμενικοί.

Τις λεπτομέρειες από την επιχείρηση και τα όσα συμβαίνουν στην Πάργα, θα σας τις μεταφέρουμε σε νεότερη ανάρτηση...

 

Νέα ανάρτηση 4.45μ.μ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του atpreveza, οι αλλοδαποί είναι συριακής καταγωγής και 35 τον αριθμό. Δουλέμποροι τους είχαν παρατήσει στη μοίρα τους, αφού προηγουμένως είχαν πάρει μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους οδηγήσουν στο... δυτικό όνειρο. Πρόκειται για ενήλικες άνδρες και είναι όλοι καλά στην Υγεία τους.

Άνδρες του Β' Λιμενικού Τμήματος Πάργας, τους οδήγησαν στη στεριά, παρέχοντάς τους βοήθεια, ενώ διαπιστώθηκε ότι όλοι τους είχαν έγγραφα ολιγόμηνης παραμονής στη χώρα μας και γι' αυτό το λόγο η Α.Δ. Πρέβεζας, που ανέλαβε στη συνέχεια την υπόθεση, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα τους άφησε ελεύθερους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Λιμενικοί της Πάργας, έδειξαν επαγγελματισμό και ανθρωπιά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σεβόμενοι την τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθαν οι 35 Σύριοι, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν το όνειρο του ταξιδιού στην Ιταλία. Παράλληλα, νερό και φαγητό έδωσαν στους μετανάστες και πολίτες της Πάργας, δείχνοντας την ανθρωπιά τους.

 

Π.Τ.