Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 17:21

Παρέμβαση του Δημήτρη Ντούμου για τις οδοντιατρικές καλύψεις του ΕΟΠΥΥ

Με αφορμή άρθρο που ανέβηκε στο διαδικτυο και αναφέρεται στις επερχόμενες οδοντιατρικές καλύψεις του ΕΟΠΠΥ θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

1) Οι συμβάσεις που θα προταθούν στους οδοντιάτρους δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη (προς το παρόν τουλάχιστον) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και πρόκειται να προταθούν μονομερώς απο τον ΕΟΠΠΥ σε μια προσπάθεια του τελευταίου να καλύψει την μακροχρόνια  ανεπάρκεια του στην οδοντιατρική περίθαλψη.

 

2) Οι τιμές που αναφέρονται είναι μικτές και όχι οι πραγματικές. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου στις περισσότερες από τις οδοντιατρικές πράξεις που αναφέρετε αγγίζει το 70% π.χ. για ένα σφράγισμα η τιμή του οποίου καθορίστηκε στα 25 ευρω ο ασφαλισμένος θα πληρώσει συμμετοχή 17.5 ευρω και μόνο  7.5 ευρω θα είναι η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ.

 

3) Σε κάθε οδοντίατρο θα επιβληθεί πλαφόν το οποιο κανείς απο τους εμπνευστές των συμβάσεων δεν μας έχει εξηγήσει πως θα λειτουργήσει και το σημαντικότερο τι θα κάνουν οι ασθενείς μας όταν ο οδοντίατρος εξαντλήσει το πλαφόν. Για να καταλάβετε το μέγεθος της παραπλάνησης ο συνολικός προυπολογισμος του ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική περίθαλψη είναι κλειστός 60 εκκατομυρίων ευρω ανα έτος και πρέπει να μοιραστεί σε 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους...αναλογούν περίπου 6 ευρώ ανά άτομο...Τώρα τι είδους ασφαλιστική κάλυψη είναι αυτή ας σας απαντήσουν αυτοί που την σκέφτηκαν... Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

                   Με τιμή 

          Ντούμος Δημήτριος 

Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας