Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 14:52

Η Φιλιππιάδα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

Με κάθε επισημότητα γιόρτασε η Φιλιππιάδα τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, παρουσία του δημάρχου κ. Νικολάου Καλαντζή, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, των βουλευτών του Νομού Πρέβεζας κ.κ. Τσουμάνη και Μπάρκα, των δημάρχων Πρέβεζας κ. Μπαΐλη, Αρταίων κ. Τσιρογιάννη, Πάργας κ. Νάστα, Νικολάου Σκουφά κ. Γιαννούλη καθώς και εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών.

vhsariwn7

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στη Φιλιππιάδα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς ιδιαιτέρως στην αρετή της φιλανθρωπίας στην οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ο άγιος.

Την επομένη 15 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Φιλιππιάδα με την τέλεση Λαμπρού Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου.

vhsariwn1

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσοστόμος.

Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος μίλησε για τις αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος αλλά και για τον αγώνα που πρέπει να καταβάλουν οι πιστοί στο δρόμο προς τη σωτηρία.

Τέλος το μεσημέρι οι Αρχιερείς και οι άλλοι επίσημοι παρακάθησαν σε επίσημο γεύμα το οποίο δόθηκε από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.