Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 02:35

Προσπάθεια από τη Μητρόπολη να γίνει η Πρέβεζα θρησκευτικός πόλος έλξης...

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας (διαβάστε ΕΔΩ), είχαμε επισημάνει τη διάθεση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, να δημιουργήσει προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης στην Π.Ε. Πρέβεζας, μέσω του θρησκευτικού τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, δίνει ο Μητροπολίτης στο Λιθάρι της Ν. Σαμψούντας, όπου υπάρχουν αποδείξεις πως πέρασε και στάθηκε ο Απόστολος Παύλος. Ο Σεβασμιότατος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος, για το γεγονός ότι στο διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο: «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», που τύπωσε ο ΕΟΤ, αφιερώνονται ολόκληρες σελίδες με φωτογραφίες και σχόλια για κάθε σταθμό του Αποστόλου, όπως Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Φίλιπποι κλπ., ενώ για τη Νικόπολη υπάρχουν μόνο 5 γραμμές στην τελευταία σελίδα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Μητροπολίτης, μαζί με κλιμάκιο ιερέων της Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, επισκέφθηκαν το χώρο εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κα Ντίνα Μωραϊτη και πραγματοποίησαν αυτοψία.

Ο χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση (δύσκολη πρόσβαση, χωρίς καν χαραγμένο δρόμο), χορτάρια κ.α. που ασφαλώς δεν προμηνύουν έναν θρησκευτικό πόλο έλξης. Έγινε βέβαια μία πρώτη εκτίμηση για βασικά πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν για να αναβαθμιστεί η περιοχή, ωστόσο χρειάζεται ο συντονισμός όλων των φορέων και η πολιτική βούληση για να έρθει σε πέρας ένα τέτοιο στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό της περιοχής.

Στη σκέψη του Μητροπολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να γίνει ένας διορθόδοξος εορτασμός στο Δήμο Πρέβεζας, όπου ιερείς και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούν την Πρέβεζα.