Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 01:29

Έγγραφο: Το ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο της Αμμουδιάς (photo)

Το θέμα του ακινήτου στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας, το οποίο έχει περάσει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση, είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα (διαβάστε ΕΔΩ). Την περιοχή επισκέφθηκε μάλιστα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Το atpreveza είχε αποκαλύψει τη σχετική εξέλιξη στην Αμμουδιά (διαβάστε ΕΔΩ) και παρουσιάζει έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με τη συγκεκριμένη έκταση στο Δήμο Πάργας, αλλά και σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το μεν ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει σε έγγραφό του (δείτε το ολοκληρωμένο ΕΔΩ), πως λαμβάνεται ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή προστατευμένων, λόγω της οικολογικής τους αξίας δημοσίων ακινήτων, ενώ για το ακίνητο της Αμμουδιάς έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και τεχνικός έλεγχος. Προέκυψε μάλιστα ότι τμήμα 18 στρεμμάτων της έκτασης περιλαμβανόταν σε διανομή του 1967 και στην έκταση αυτή υφίστανται κατοικίες και τουριστικές εγκαταστάσεις. Η αξιοποίηση της εναπομείνασας έκτασης -τονίζεται στο έγγραφο- θα σχεδιαστεί μετά τη χωροθέτηση του οικότοπου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα καλύψει περίπου 15 στρέμματα.

Το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ πάλι (διαβάστε το ΕΔΩ), αναφέρει πως δεν εκκρεμεί αίτημα περιβαλλοντικής αξιολόγησης σχετικά με την αξιοποίηση του οικοπέδου.