Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 22:19

«Καίνε» κόσμο τα «πληρωμένα» πτυχία...

Τις τελευταίες ημέρες, πολλές ιστοσελίδες ανά την Επικράτεια, ανακίνησαν εκ νέου το θέμα με τα πλαστά πτυχία από ιδιωτικές σχολές της Άρτας. Μέγα σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκεται και πρώην υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα.

Το θέμα δεν είναι τωρινό. Το είχε φιλοξενήσει στις σελίδες του, το Hot Doc του Κώστα Βαξεβάνη, πριν από περίπου ένα χρόνο (διαβάστε ΕΔΩ) στο τεύχος 29 και το είχε αναδημοσιεύσει για τους αναγνώστες του Νομού Πρέβεζας το atpreveza (διαβάστε ΕΔΩ).

Στα στοιχεία που είχε τότε στην κατοχή του το περιοδικό υπάρχουν περιπτώσεις πτυχιούχων-αριστούχων, που σαφέστατα ελέγχονται για την εγκυρότητά τους. Κάποιες περιπτώσεις αφορούν δημόσιες υπηρεσίες της Πρέβεζας, κάποιες άλλες τα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων (Χατζηκώστα και Πανεπιστημιακό) και κάποιες το Νοσοκομείο των Φιλιατών και δημοτικούς αστυνομικούς (άλλων Νομών της Ηπείρου και όχι της Πρέβεζας).

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «τσεκάρει» πιστοποιητικά και σύντομα θα βγάλει εκ νέου πορίσματα, που θα «κάψουν» κόσμο, πιθανότατα και στην Ήπειρο.

Το γεγονός πάντως ότι κάποιοι υπάλληλοι, «πλήρωσαν» πτυχία, δε δικαιολογεί την «επίθεση» της Κυβέρνησης στους εργαζομένους στο Δημόσιο, ώστε να «εξαργυρώσει» τις... επιταγές της Τρόικας, να περάσει την αξιολόγηση-ανέκδοτο και να οδηγήσει κόσμο στην ανεργία.

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα...

 

Π.Τ.