Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 19:13

"Πανευρωπαϊκή γιορτή πουλιών" στο Κέντρο Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης Αμμουδιάς

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών πρόκειται να διοργανώσει εκδηλώσεις για τα παιδιά με θέμα «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους».

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International.

Ο χώρος διεξαγωγής της ενημέρωσης για τα σχολεία του Δήμου Πάργας θα είναι το Κέντρο Περιβαλοντικής Εκπαίδευσης Αμμουδιάς όπου την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 9.30 το πρωί θα ενημερωθεί το Δημοτικό Σχολείο Μεσοποτάμου, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου την ίδια ώρα το 1ο Δημοτικό Σχολείο και την Πέμπτη 9 του μήνα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλακίου.

Ο γενικός σκοπός των φετινών εκδηλώσεων είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση καθώς και οι μεταναστευτικοί τους διάδρομοι.