Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 22:02

Στην Πρέβεζα στις 20 Ιουλίου οι ποδηλάτες του Cycle2Greece

Το στερεότυπο «είναι τεμπέληδες και πίνουν όλη μέρα καφέ», το οποίο έχει διαμορφώσει μια μεγάλη μερίδα Γερμανών για τους Έλληνες, θέλουν να σπάσουν δύο θαρραλέοι ποδηλάτες συμπατριώτες μας, που διαμένουν μόνιμα στην Στουτγγάρδη. Ο Νικόλας Ράδης και ο Βασίλης Κιρτζάκης, είναι αποφασισμένοι να διανύσουν τα περίπου 1.500 χιλιόμετρα της διαδρομής από τον Πύργο της Τηλεόρασης στη Στουτγγάρδη, μέχρι την Ακρόπολη και να βροντοφωνάξουν σε όλη την Ευρώπη: «Οι Έλληνες ενωμένοι είναι ικανοί να διασχίσουν ακόμη και τα βουνά».

Στο... διάβα της «μαραθώνιας» ποδηλατάδας τους θα σταθεί και η Πρέβεζα, στην οποία θα βρεθούν στις 20 Ιουλίου, ερχόμενοι από τα Γιάννενα και θα διανυκτερεύσουν μάλιστα και στην πόλη μας, από όπου την επομένη, μέσω της Υποθαλάσσιας Σήραγγας θα μεταβούν στο Μεσολλόγι. Για τον Νικόλα Ράδη η περιήγηση στην Ήπειρο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς αποτελεί τη γεννέτειρα του πατέρα του.

Το ταξίδι των δύο θαρραλέων ποδηλατών θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου και θα λήξει στις 26 Ιουλίου στον βράχο της Ακρόπολης. Η προσπάθειά τους έχει την ονομασία Cycle2Greece και το πιο δύσκολο «κομμάτι» της διαδρομής είναι η διάβαση των Άλπεων.

Όλοι μας εδώ στην Πρέβεζα πρέπει να τους στηρίξουμε ηθικά και να τους πούμε ένα μεγάλο «μπράβο», κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας.