Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 13:12

Στο νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Interreg IV Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 η Πρέβεζα

Σύμφωνα με απόφαση του Αρμόδιου Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απεστάλη στις 22/9/2014 η Πρέβεζα εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εντάσσεται σε αυτό το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας.

Μέχρι τώρα, η Π. Ε. Πρέβεζας μετείχε στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, το οποίο συνεχίζεται μέχρι το 2015, και τώρα πλέον θα μετάσχει και στο διμερές πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται μια νέα πηγή χρηματοδότησης για αναπτυξιακές δράσεις, με βάση τη συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας αναφορικά με το περιβάλλον, τον τουρισμό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κ.α.

stratos-ioannou-n-004

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι «σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αναπτυξιακό εγχείρημα. Για πρώτη φορά εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, εξασφαλίζοντας μια νέα πηγή χρηματοδότησης. Προσπαθούμε ώστε καμμία ευκαιρία χρηματοδότησης για τον τόπο μας να μην πάει χαμένη.»