Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 12:05

Προβλήματα στην Πρέβεζα από την έντονη βροχόπτωση-Με προσοχή η κυκλοφορία στο "Βαθύ"

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Πρέβεζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων καθώς και για πτώσεις δέντρων το ένα στην περιοχή του Μονολιθίου και το δεύτερο στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας μετά το τούνελ του Βράχου.

Την ίδια στιγμή προβλήματα υπάρχουν και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή «Βαθύ» αφού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης υπερχείλισε η λιμνοθάλασσα της Μαργαρώνας. Στο σημείο από τις 5:30 το πρωί βρέθηκαν άνδρες του λιμεναρχείου προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, αφού το ρεύμα καθόδου προς την Πρέβεζα είχε κλείσει από τα νερά της λιμνοθάλασσας.

IMG 5837

Έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας όταν παρακείμενο ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος μπροστά στον καταυλισμό των αθίγγανων προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Στο σημείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Παύλος Σαραμπασίνας προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 10 το βράδυ κλήθηκε να αντλήσει νερά από σπίτι στο Κανάλι ενώ μια ώρα αργότερα στην οδό Εφέσσου κοντα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη τα όμβρια ύδατα πλημμύρισαν σπίτι στο οποίο έμενε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η ποσότητα του νερού ήταν τόσο μεγάλη που οι πυροσβέστες χρειάστηκε να παρέμβουν και δεύτερη φορά στο ίδιο σπίτι.

Ταυτόχρονα άλλο όχημα της πυροσβεστικής κλήθηκε να αντλήσει νερά από ένα κατάστημα επί της εθνικής οδού Πρέβεζας Ιωαννίνων στο ύψος του Μύτικα ενώ όπως σας ενημερώσαμε από χθες προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην οδό Αλαμάνας λόγω υπερχείλισης του Καρυδά (δείτε εδώ)

IMG 5821

Στο σημείο βρίσκονται από τα ξημερώματα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ και μηχανήματα του Δήμου προκειμένου να απομακρύνουν φερτά υλικά τα οποία συσσωρεύτηκαν εμποδίζοντας την ροή του νερού.

Στα συμβάντα καταγράφηκαν επίσης δύο απεγκλωβισμοί σε ασανσέρ που προκλήθηκαν από ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.