Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 02:49

«Ανάπτυξη είναι η προστασία του Αμβρακικού»...

Έχοντας στα χείλη τους το σύνθημα «Ανάπτυξη είναι η προστασία του Αμβρακικού», τα μέλη των Ενεργών Πολιτών Αμβρακικού και της Ομοσπονδίας Αλιέων Ηπείρου σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» και το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού το πρωί της Κυριακής καθάρισαν το νησάκι «Κέφαλος» που βρίσκεται στην καρδιά του Αμβρακικού Κόλπου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

P5310724

Λίγο μετά τις 9 το πρωί 4 σκάφη με 18 επιβάτες σαλπάρανε για τον Κέφαλο και οπλισμένοι με ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και όρεξη μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 22 σακούλες σκουπιδιών, πλασικά κιβώτια και μια πλαστική καρέκλα, τα οποία έβγαλαν στο λιμάνι της Κορωνησίας όπου τα παρέλαβε απορριμματοφόρο του Δήμου Αρταίων.

P5310712

Αναχωρώντας από τον Κέφαλο συναντήσανε το σκάφος με τα μέλη της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας, με επικεφαλής την κα Πέλλα Καλογήρου, το οποίο κατευθύνθηκε στο νησί Βουβάλα για να συνεχίσει τον καθαρισμό, μιας και το νησάκι Κέφαλος είχε ήδη καθαριστεί.

P5310707

Τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούνε όσους συμμετείχαν σε αυτή την δράση και εύχονται το μήνυμα να περάσει σε όλο τον κόσμο να μην πετούν τα πλαστικά μπουκάλια νερού στη θάλασσα και το περιβάλλον γιατί κάνουν πάνω από εκατό χρόνια να αποσυντεθούν. Ζητούν τέλος από την απούσα Πολιτεία να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με την προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος και να μην μένει μόνο σε ευχολόγια...

P5310717