Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 14:13

Νέες συλλήψεις μεταναστών, αυτή τη φορά στον Αρχάγγελο Πρέβεζας – Έξαρση του φαινομένου

Παίρνει διαστάσεις καθημερινές το φαινόμενο συλλήψεων μεταναστών στο Νομό Πρέβεζας και μάλιστα δεν πρόκειται μόνο για αλλοδαπούς ασιατικής καταγωγής, αλλά και αλβανικής. Τις πρωινές ώρες άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, έπειτα από έλεγχο σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στον Αρχάγγελο.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Αθήνα μέσω Παραμυθιάς και σύμφωνα με πληροφορίες για αρκετούς από τους συλληφθέντες υπήρχαν παλαιότερες αποφάσεις για απαγόρευση εισόδου στη χώρα, αποφάσεις για απέλαση κτλ.

Καταγράφεται -σύμφωνα με πληροφορίες- και πάλι έξαρση του φαινομένου τους τελευταίους μήνες, με αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής να θέλουν να φτάσουν στην Αθήνα, μέσω του Νομών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Όπως αναφέρουν αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την κατάσταση στη γείτονα χώρα, υπάρχει μία λογική εξήγηση στηνν οικονομία της χώρας που βρίκεται σε ύφεση.

Το Αλβανικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, INSTAT, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ύφεση στην οικονομία κατά τη διάρκεια της περιόδου οφείλεται στην κακή απόδοση των κλάδων των κατασκευών και της βιομηχανίας, αν και άλλα τμήματα της οικονομίας πήγαν καλύτερα.