Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 14:35

Συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Λυγιά Πρέβεζας – Στόχος η εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής, οργανώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας (συνέδραμε και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας), συντονισμένη επιχείρηση, στην περιοχή της Λυγιάς Πρέβεζας, με στόχο «χτύπημα» στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στην περιοχή του Νομού Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι Λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, περίμεναν σε ερημική παραλία κοντά στη Λυγιά Πρέβεζας, την εμφάνιση σκάφους το οποίο θα παραλάμβανε και θα μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών ασιατικής καταγωγής με προορισμό την Ιταλία.

Ο διακινητής-οδηγός (πακιστανικής καταγωγής), μετέφερε με ΙΧΕ όχημα 5 μετανάστες συριακής καταγωγής, τους άφησε στην παραλία και ενδεχομένως θα συνέχιζε για την παραλαβή κι άλλων. Δεν το έπραξε όμως -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- και οι άνδρες του Λιμενικού επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις. 

Στόχευση των λιμενικών αρχών, τόσο της Πρέβεζας όσο και της Θεσπρωτίας, είναι να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, που αποτελούνται από Έλληνες και συμπατριώτες ασιατών ή αφρικανών μεταναστών, που μέσω του «εμπορίου ελπίδας», κερδίζουν μεγάλα ποσά, από απελπισμένους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον, καθώς πίσω στις πατρίδες τους, υπάρχει «στάχτη», πόλεμος, αίμα και ερήμωση...

Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως το φαινόμενο της... λαθρομετανάστευσης, όπως την αποκαλούν οι κρατικές αρχές (ο όρος είναι αδόκιμος), οφείλεται πάνω από όλα σε γεωπολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά αίτια και με τέτοιους όρους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που τα κυκλώματα αυτά παίρνουν τα χρήματα και παρατούν τους ανθρώπους στις παραλίες αβοήθητους...

 

Π.Τ.