Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 15:40

Αθωώθηκαν ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας και φορείς για την καταπάτηση του στρατοπέδου Δούκα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν σήμερα το πρωί για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας και εκπρόσωποι φορέων της Πρέβεζας κατηγορούμενοι από τον στρατό για την καταπάτηση του Κάστρου στον Άγιο Ανδρέα.

Ο πρώην Δήμαρχος, ο πρώην Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Νέσερης και ο Πρόεδρος της Θεατρικής Σκηνής Πρέβεζας κ. Καζούκας(ο οποίος απουσίαζε δικαιολογημένα) κλήθηκαν να απολογηθούν για το ότι χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις προκειμένου να στεγάσουν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες και μετά την απολογία τους αθωώθηκαν πανηγυρικά από το δικαστήριο, με τον κ. Κλάπα να επισημαίνει μετά το τέλος της δίκης ότι η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί δικαίωση για τις ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής, η οποία με συνέπεια διεκδίκησε την παραχώρηση αυτών των χώρων που ανήκουν στην πόλη χωρίς να δώσει ως αντάλλαγμα δημοτική έκταση, ενώ επανέλαβε πως θα συνεχίσει τη μάχη για να μην πολεοδομηθούν τα στρατόπεδα της πόλης.

Ο κ. Κλάπας σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr τόνισε: "Όλες αυτές οι αλεπάλληλες μηνύσεις από την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας, οι οποίες στο δικαστήριο γίνονται φύλλο και φτερό όπου και ο δήμος, οι φορείς, οι παραγωγοί του πολιτισμού στην πόλη μας αθωώνονται, έχουν την αιτία τους στο ότι ο δήμος με συνέπεια διεκδίκησε την παραχώρηση αυτών των χώρων που ανήκουν στην πόλη χωρίς να δώσει ως αντάλλαγμα δημοτική έκταση. Το είχα πει και τότε, ήταν μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία που είχε κάνει ο δήμος, η οποία έγινε προσπάθεια να τορπιλιστεί έτσι ώστε να γίνει δυνατή η πολεοδόμηση των στρατοπέδων μέσα στην πόλη. Θέλω να πω-και το λέω για πρώτη φορά-γιατί γνωρίζετε ότι επί ενάμιση χρόνο απέχω συνειδητά από τα όσα συμβαίνουν στην πόλη αφήνοντας χρόνο στη νέα δημοτική αρχή, ότι σήμερα δυστυχώς υπάρχει έγγραφο του στρατού και λυπάμαι ότι υπάρχει σιωπηρή αποδοχή, για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Σολωμού. Είναι δίπλα στο κάστρο της Μπούκας, που ο δήμος το έχει κάνει πράσινο. Αυτή είναι όλη η προσπάθεια, κάτω από αυτές τις συνεχείς δικαστικές διώξεις να μπορέσουν να πιέσουν το φρόνημα του δήμου, είτε πρόκειται για τη χθεσινή δημοτική αρχή είτε για τη σημερινή είτε για την αυριανή, έτσι ώστε να συναινέσει στην πολεοδόμηση των στρατοπέδων εντός της πόλης. Θέλω να πω, ανεξαρτήτως αν σήμερα δεν βρισκόμαστε εμείς στη θέση της δημοτικής αρχής, την οποία σεβόμαστε ασφαλώς, θα δώσουμε μάχη για να μην πολεοδομηθούν τα στρατόπεδα στην πόλη. Τα στρατόπεδα θα πρέπει να έχουν τη χρήση που προβλέπει η μελέτη που ο δήμος ολοκλήρωσε το 2010, είναι χώροι πολιτισμού, χώροι οι οποίοι θα διατεθούν στους φορείς της πόλης, χώροι οι οποίοι θα αναδείξουν την ιστορία της, χώροι οι οποίοι θα αναδείξουν στοιχεία που δυστυχώς έχουν θαφτεί όπως το κάστρο της Μπούκας και χωρίς ο δήμος ή οι πολίτες να μπουν σε επιπλέον επιβάρυνση. Σε αυτό τον αγώνα θα πρέπει να πω ότι θα είμαστε όλοι παρόντες και καλώ και τη σημερινή δημοτική αρχή σε αυτή τη σθεναρή μάχη που έδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, να τη συνεχίσει γιατί αυτό είναι σε όφελος της πόλης. Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα θέματα που μας κατηγόρησαν νομίζω ότι ήταν τόσο σαθρά που και από τη δικαστική απόφαση έχει φανεί. Επιμένω ότι αυτό το οποίο έχει πράγματι σημασία, είναι αν θα αξιοποιηθούν για την πόλη ή αν θα πρόκειται να πολεοδομηθούν. Να μην πολεοδομηθούν τα στρατόπεδα, να παραχωρηθούν στο δήμο για τις χρήσεις που έχουμε πει. Αυτός είναι ο αγώνας της πόλης. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Τάσση, ο οποίος έδωσε μαζί μας τη μάχη".