Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 03:14

Ο «Γολγοθάς» των ιδιωτικών υπαλλήλων του Ν. Πρέβεζας (photo+vid)

Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησε την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, αναφορικά με τις εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα, την ανεργία και απλήρωτη εργασία στην περιοχή μας, τη δράση του Σωματείου μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Την εισήγηση εκ μέρους του Σωματείου έκανε η Εύη Πάρλα και το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος τους ΔΣ του Σωματείου, Γιώργος Πούμπης.

Ο κ. Πούμπης περιέγραψε με τα πιο «μελανά χρώματα» τις εργασιακές συνθήκες στο Νομό Πρέβεζας, καθώς αναφέρθηκε σε δραματική κατάσταση των ανέργων-ιδιωτικών υπαλλήλων, ελαστικές σχέσεις εργασίας και οικοδόμους που δεν έχουν κάνει μεροκάματο για αρκετά χρόνια.

IMG 7070

Κάλεσε τα μέλη του Σωματείου, αλλά και εργαζομένους, ανέργους, αυταπασχολούμενους κ.α. να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο τόνισε πως καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζομένους και τους ανέργους και στηρίζει λογικές διαχείρισης του συστήματος, διαχείρισης της ακραίας φτώχειας και δεν αμφισβητεί το... κακό, τον καπιταλισμό.

Παρέθεσε τις παρεμβάσεις και τις μικρές «νίκες» του κινήματος στην ΕΤΑΝΑΜ, το Νοσοκομείο, τον ΟΑΕΔ και στάθηκε στο γεγονός ότι το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μπορεί να αποτελέσει προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων των εργαζομένων, καθώς χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα.

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα όσα είπαν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας