Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 18:43

«Καμπανάκι» για τον Έμπολα σε Νοσοκομείο Πρέβεζας και Α.Δ. Πρέβεζας

Πριν από ημέρες σας είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ (διαβάστε ΕΔΩ), πως υπήρξε ενημέρωση στην Α.Δ. Πρέβεζα για την προστασία των αστυνομικών από μεταδοτικές ασθένειες, με αφορμή φυσικά την έξαρση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δημοσιεύτηκε έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εξασφαλίζει 600 ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού (ιατρικά γάντια, μάσκες, γυαλιά και αντισηπτικά-απολυμαντικά) προς κάλυψη αναγκών προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

Κατά κοινή ομολογία οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με κάποιον που μπορεί να φέρει τον ιό, που αποδεικνύεται θανατηφόρος και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν τα κατάλληλα μέσα, ώστε να προστατευθούν (π.χ. ειδικά θερμόμετρα κ.α.).

Στα κρατητήρια της Α.Δ. Πρέβεζας μάλιστα έχουν καταγγελθεί από τις ίδιες τις Ενώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων στο παρελθόν, φαινόμενα μακράς κράτησης.

Ίδιες κατευθύνσεις έχουν δοθεί και από το Υπουργείο Υγείας σε όλες τις δομές Υγείας του Νομού Πρέβεζας, με οδηγίες για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

«Στα πλαίσια της προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανής εισαγωγής κρούσματος αιμορραγικού πυρετού Έμπολα και την αποφυγή μετάδοσης της νόσου εκδίδεται εγκύκλιος προς εφαρμογή από τα κέντραυγείας του Π.Ε.Δ.Υ., τα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών νοσοκομείων και των Ν.Π.Ι.Δ. και τις ιδιωτικές κλινικές. Οι μονάδες υγείας έχουν καίριο ρόλο στον έλεγχο της επιδημίας, μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης και συστηματικής απομόνωσης των περιστατικών καθώς και της κατάλληλης ατομικής προστασίας των εργαζομένων τους», αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Υπουργείου.