Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 02:22

«Δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα εμπόδια για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Απλά....όλα είναι εμπόδια!!!»

Πριν ένα περίπου χρόνο το atpreveza.gr έθετε το ερώτημα αν η «Πρέβεζα είναι πόλη για να ζουν...όλοι» εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς για το πώς αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες της τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

amea3

«Τα άτομα με ειδικές ικανότητες έχουν αποδείξει κατ' επανάληψη πως είναι νικητές της ζωής. Στην πόλη της Πρέβεζας ωστόσο, εξαιτίας της δομής της, αλλά και της συμπεριφοράς κατοίκων, Δήμου και καταστηματαρχών, πόσο εύκολο είναι για ένα άτομο με αναπηρία να κινηθεί, να βρεθεί μέσα στην κοινωνία, να... ζήσει, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες;» ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνοντας τα κακώς κείμενα και δυστυχώς ένα χρόνο μετά η εικόνα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, κάτι που επισημαίνει και ο Σύλλογος ΑμεΑ Πρέβεζας «η Ελπίδα», ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζει τη σημερινή εικόνα της πόλης.

amea1

«Δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα εμπόδια για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Απλά....όλα είναι εμπόδια!!!» αναφέρει ο σύλλογος ΑμέΑ Πρέβεζας «Ελπίδα» στη δημοσίευσή του, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες που καταδεικνύουν ξεκάθαρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν όλο το Καλοκαίρι για την πρόσβαση στις παραλίες της περιοχής.

Μήπως έχει έρθει ο καιρός να αλλάξουν όλα αυτά, τώρα που και οι δημοτικές εκλογές δεν είναι κοντά...;