Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 20:13

«Τσουχτερό» το ενοίκιο που πληρώνει η ΔΟΥ Πρέβεζας

Μία από τις περιπτώσεις, που το κεντρικό Κράτος «κραυγάζει» για οικονομία σε όλους τους τομείς, κόβει μισθούς και συντάξεις, ωστόσο στην πράξη «διαψεύδεται», είναι το ενοίκιο για τη στέγαση της Δ.Ο.Υ Πρέβεζας και της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν Πρέβεζας.

Απαιτούνται λοιπόν 140.247 ευρώ το χρόνο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες αυτές στο κτίριο επί της Λ. Ειρήνης στην Πρέβεζα.

Αναμφίβολα, πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, παρ' όλα αυτά 140.247 ευρώ δεν είναι και λίγα...

Για να αποδώσουμε πάντως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, σε σχέση με το προ διετίας μίσθωμα του κτιρίου, το ετήσιο κόστος έχει πέσει σχεδόν στο μισό (προηγούμενα ήταν 16.000 ευρώ το μήνα), ενώ να σημειωθεί πως στο νέο κόστος συμπεριλαμβάνεται και το μίσθωμα που πλήρωνε η Κτηματική Υπηρεσία στο κτίριο που στεγαζόταν.

Οπότε έχουν γίνει πετυχημένες ενέργειες από τη διοίκηση της τοπικής ΔΟΥ και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρξει οικονομία!

Παραμένει όμως το ζήτημα, που είναι και το κύριο στη συγκεκριμένη υπόθεση, του κατά πόσο κρατικές υπηρεσίες πρέπει να στεγάζονται σε χώρους, όπου θα γλιτώνουν ενοίκια σε ιδιώτες. Υπάρχουν οι χώροι των στρατοπέδων στην Πρέβεζα, που θα μπορούσαν κάλλιστα να δώσουν λύσεις. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...