Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 04:17

Στον Αντιπεριφερειάρχη απευθύνθηκαν οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου

Τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, έπειτα από αίτημά τους, δέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου.

Οι καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου ζήτησαν αυτή τη συνάντηση, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας και του Προέδρου του ΔΣ, Τάσου Κοντομίχη, να κρατηθούν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη τη Δευτέρα, που ήταν η γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, είχαν μαζί τους 58 υπογραφές από ιδιοκτήτες καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο που ζητούν πιο ευέλικτο ωράριο λειτουργίας. Ειδικότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες, οι καταστηματάρχες ζητούν να παραμένουν ανοικτά τα μαγαζιά τους τα απογεύματα, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο. Επίσης επιθυμούν να μένουν ανοικτά τα καταστήματά τους κάποιες ημέρες και μετά τις 9 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Οι καταστηματάρχες επεσήμαναν στον κ. Ιωάννου ότι δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους την Δευτέρα, επειδή δεν έχουν διάθεση σύγκρουσης με τον Εμπορικό Σύλλογο, ούτε θέλουν να τραβήξουν το... σχοινί.

Έβαλαν επίσης στο... τραπέζι και την οπτική της δημιουργίας νέου εμπορικού συλλόγου για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου, καθώς παρουσιάζονται ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης. Δεσμεύτηκαν ακόμη ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως κατανοεί τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών και τόνισε ότι η Πρέβεζα είναι τουριστική πόλη και αναλόγως πρέπει να λειτουργεί και η αγορά της. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Πάργα, όπου τα μαγαζιά έχουν ευέλικτο ωράριο λειτουργίας τους καλοκαιρινούς μήνες και το μέτρο έδειξε να αποδίδει για τα έσοδα των καταστηματαρχών.

Πρόσθεσε επίσης ότι παρατηρείται το φαινόμενο να έρχονται τουρίστες στην πόλη, να ψάχνουν να βρουν μαγαζιά για να αγοράσουν πράγματα και να τα βρίσκουν κλειστά.

Ο κ. Ιωάννου πρότεινε στους καταστηματάρχες να γίνει άμεσα μία διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν η επιθεώρηση εργασίας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ο Εμπορικός Σύλλογος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να εξεταστούν να νομικά περιθώρια και να ακουστούν όλες οι απόψεις, για να προχωρήσει το ζήτημα. Οι καταστηματάρχες αποδέχθηκαν την πρόταση.

Τις επόμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Τάσο Κοντομίχη για να συζητήσουν για το συγκεκριμένο θέμα.