Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 10:16

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Πρέβεζας – Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργήματα

Την παραπομπή υπαλλήλου του Δήμου Πρέβεζας στο πρωτοβάθμιο Υπηρεσιακό συμβούλιο (διαδικασία που προβλέπει ο νόμος), αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου στην τελευταία της συνεδρίαση (αποτελείται από τους Χρήστο Μπαϊλη, Λάζαρο Πιπιλίδη, Νίκο Πανταζή, Παύλο Σαραμπασίνα, Κώστα Ματέρη και Στέλλα Βαρτελάτου).

Η Επιτροπή ακοούθησε τη νόμιμη διαδικασία, καθώς έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης.

Όλα ξεκίνησαν με έγγραφο που στάλθηκε στο Δήμο, από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας

Διοίκησης στις 12/4/2013, το οποίο τον πληροφορεί για υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας, πως ασκήθηκε ποινική δίωξη και πρέπει να ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία.

Η Διοικητική υπηρεσία στις 15/04/2013 με έγγραφο προς την κα Ανακρίτρια Πρωτοδικείου Πρέβεζας αναζήτησε τα στοιχεία της δικογραφίας. Στις 23.04.2013 με σχετικό έγγραφo της ίδιας υπηρεσίας ενημερώθηκε και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για τις μέχρι τότε ενέργειες της υπηρεσίας. Η Ανακρίτρια Πρωτοδικείου Πρέβεζας πληροφόρησε τη Διοικητική Υπηρεσία του Δήμου ότι διενεργείται σχετικά κύρια ανάκριση η οποία δεν έχει περατωθεί.

Στη συνέχεια, στις 23.04.2013 με έγγραφό της η Διοικητική Υπηρεσία του Δήμου απευθύνθηκε στην Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Πρέβεζας και ζήτησε να ενημερωθεί και να λάβει αντίγραφο του φακέλου της δικογραφίας για να ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Στις 15-9-2014 με έγγραφο της Διοικητικής Υπηρεσίας ζητήθηκε ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης από το γραφείο του Ανακριτή Πρέβεζας.

Στις 23.09.2014 ο Ανακριτής του Πρωτοδικείου Πρέβεζας ενημέρωσε για την περαίωση της ανάκρισης και χορήγησε αντίγραφα της περαιωθείσας ανακριτικής δικογραφίας που αφορά τον υπάλληλο του Δήμου Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, πρόκειται για παλιά ιστορία, η οποία είχε προεκτάσεις και σε άλλες υπηρεσίες και είναι από τις περιπτώσεις που υπάλληλος πήγε να βοηθήσει και βρέθηκε... σε μπλέξιμο, λόγω υπογραφών.

Η δικαιοσύνη πλέον θα ξεδιαλύνει το «κουβάρι»... 

 

Π.Τ.