Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 16:00

Σύσκεψη για θέματα τουριστικής ανάπτυξης στην Πρέβεζα

Σύσκεψη φορέων του τουριστικού κλάδου πραγματοποιήθηκε χθες (6/6/2012) στην Πρέβεζα υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και αρμόδιου για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στράτου Ιωάννου. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει ως τώρα και η βάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Βασίλης Βασιλείου, οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Γιάννης Γιαμάς, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, ο Δημήτρης Δήμας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, οι κοι Κώστας Βλάχος και Γιώργος Τάσσος, Πρόεδρος και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων αντίστοιχα, η Βασιλική Ζήση, εκπρόσωπος της Π.Ε. Άρτας, ο Σπύρος Δρούγκας, Δ/ντής της Δ/σης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Πολύκαρπος Χαλκίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, ο Ανδρέας Μουρσελάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ενοικ. Δωματίων Άρτας «Άραχθος», ο Θουκυδίδης Παπαγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, ο Χαρίσης Αναστασίου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Πρέβεζας, η Αφρούλα Βρυσέλλα, υπηρεσιακός παράγοντας από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, ο Αναστάσιος Κατσικούδης Προιστάμενος Τμ. Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου και εκπρόσωποι άλλων τουριστικών φορέων της Ηπείρου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε ότι σκοπός της σύσκεψης είναι αφενός ένας μίνι απολογισμός των δράσεων που έχουν ως τώρα αναληφθεί, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους, αλλά κυρίως η επίτευξη καλύτερου συντονισμού των δυνάμεων μέσω της συνεργασίας.

100 2471

Εξήρε τη σημασία της συμμετοχής των Επιμελητηρίων για τη σύνδεση των ενεργειών τουριστικής προβολής και ανάπτυξης με την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα. Τόνισε ότι η συχνή επαφή των φορέων, οι συστηματικές συναντήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να έρχονται στο τραπέζι ερεθίσματα, ιδέες και εμπειρίες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την βελτίωση των αποτελεσμάτων της τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Κοινή επιδίωξη και κοινή προσπάθεια είναι η προώθηση της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού.

Αποφασίστηκε, με τη συμμετοχή των Ενώσεων Ξενοδόχων και των Ενώσεων Ενοικιαζόμενων δωματίων της Ηπείρου, των 4 Επιμελητηρίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Γ. Γ. του ΕΟΤ κο Γ. Κωλέτσο και τον Υπεύθυνο του Γραφείου του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία κ. Φ. Θαλασσινό, η διοργάνωση 2 γαστρονομικών εκδηλώσεων στη Φιλανδία και τη Σουηδία κατά τη διάρκεια τουριστικής Έκθεσης με στόχευση τους ηλικιωμένους, που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη από 30 Οκτωβρίου ως 4 Νοεμβρίου.

Οι γαστρονομικές αυτές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων σεφ που θα δημιουργήσουν σπεσιαλιτέ βασισμένες σε Ηπειρώτικα προϊόντα. Στόχος η προώθηση

των εξαιρετικών Ηπειρωτικών προϊόντων αλλά και της Ηπειρώτικης κουζίνας στις αγορές των χωρών αυτών.