Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 18:01

Αντιδράσεις και καταγγελίες για την παρουσία των μαθητών στον Εισαγγελέα Πρέβεζας

Η ΚΝΕ Πρέβεζας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Φιλιππιάδας καταγγέλλουν με επιστολές τους την παρουσία μαθητών, σχολείων της Π.Ε. Πρέβεζας, που τελούν υπό κατάληψη, στο γραφείο του Εισαγγελέα.

Παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις:

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας-Λευκάδας της ΚΝΕ καταγγέλει την προσπάθεια παρέμβασης στις μαθητικές κινητοποιήσεις από τις δικαστικές αρχές της Πρέβεζας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ο Εισαγγελέας, σε αγαστή συνεργασία με τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάλεσε στο γραφείο του εκπροσώπους των μαθητών, εκλεγμένους στα 15μελή συμβούλια, προς ‘ενημέρωση’ για τις κινητοποιήσεις τους. Η όλη υπόθεση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτής της ενέργειας αλλά και δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Οι μαθητές βρίσκονται αυτό τον καιρό σε κινητοποιήσεις, έχοντας επιλέξει μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και την κατάληψη ως μορφή πάλης. Αγωνίζονται ενάντια στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων, διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, δωρεάν συγγράμματα, απαιτούν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα του ΕΠΑΛ, να λυθεί το θέμα των μεταφορών κλπ.

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους. Δεν τα βιώνουν μόνο οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους που κάθε χρόνο βλέπουν να βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για να μορφώσουν τα παιδιά τους. Δεν είναι λοιπόν η ενημέρωση που έλειπε από την Εισαγγελική Αρχή.

Κανένας μαθητής δε χρειάζεται να παρουσιάζεται στον Εισαγγελέα και να απολογείται επειδή συλλογικά με τους συμμαθητές του επέλεξε το δρόμο του αγώνα, επειδή αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει τα όποια ψίγματα δωρεάν παιδείας έχουν απομείνει.

Αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων δεν πρέπει να περάσει έτσι. Και δεν πέρασε άλλωστε! Η μαχητική στάση των ίδιων των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών στη συνάντηση αυτή χάλασε ουσιαστικά τα σχέδια τρομοκράτησης των μαθητών. Τώρα απαιτείται άμεση αγωνιστική απάντηση και καταδίκη από κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και άνεργο. Να δυναμώσει ο ενιαίος συντονισμένος αγώνας ενάντια στο νέο Λύκειο, στην κατάργηση ειδικοτήτων, στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, στα τεράστια κενά στα σχολεία, στην ψευτοκατάρτιση, στη μετατροπή των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα, στους ταξικούς φραγμούς.

Οι μαθητές να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι

ενάντια στις προσπάθειες τρομοκράτησης των αγώνων τους.

Συλλογικά να οργανώσουν τον αγώνα τους για

ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, για την ζωή που μας αξίζει.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

 

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Φιλιππιάδας παίρνοντας υπόψη τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της παιδείας σε συνεδρίας του που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε τα παρακάτω.

  1. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρέβεζας που μέσω του προισταμένου της Β/θμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών Διευθυντών των Λυκείων της πόλης μας προσπάθησαν να εκφοβίσουν μαθητές και γονείς με στόχο τον τερματισμό της κατάληψης των Λυκείων. Καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοπρέπειας απαίτησαν την παρουσία μαθητών και γονέων στον Εισαγγελέα Πρέβεζας ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών τότε που όλα τα’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

  2. Τασσόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, είμαστε περήφανοι γι’ αυτά αφού θεωρούμε ότι τα αιτήματά τους διακρίνονται από δικαιοσύνη και ωριμότητα, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση κατάργηση του Νέου Σχολείου και της Τράπεζας θεμάτων που μοναδικό στόχο έχει, η μόρφωση να αποτελέσει προνόμιο των λίγων και όχι όλων. Η μετατροπή του σχολείου σ’ ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο αλλοιώνει τον αρχικό σκοπό του, και οδηγεί στη παραπαιδεία και τα φροντιστήρια καθώς μειώνεται η εμπιστοσύνη τους προς το δημόσιο σχολείο. Οι μαθητές καλούνται σε 11 ημέρες να εξεταστούν σε 13 μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι σε 2 ημέρες θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα για τις πανελλήνιες.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν τεράστιο άγχος στους μαθητές, δικαιολογημένη ανασφάλεια –απογοήτευση και την αποστροφή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα όλα αυτά εφαρμόζονται σε μια εποχή όπου κάθε ελληνική οικογένεια βιώνει καθημερινά την οικονομική κρίση, την ανεργία και βέβαια κάθε τέτοιου είδους απορύθμιση.

Ελπίζουμε η φωνή των μαθητών σε αυτή την διαμαρτυρία να ακουστεί, γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων και όχι πλεονέκτημα των πιο εύπορων συμπολιτών μας.